Nyheter

OX2 väljer Unit4 Prevero för finansiell budgetering och planering

OX2 Group AB är en växande koncern som fokuserar på att bygga anläggningar för energiproduktion – främst inom vindkraft, biogas och solenergi. Bolaget expanderar nu i Europa och har därför valt att ersätta sin nuvarande budget- och planeringsprocess i Microsoft Excel med Unit4 Prevero-applikationen ”Integrated Financial Planning”.

Dagens ökande efterfrågan på förnybar energi har medfört att OX2 befinner sig i en expansionsfas. Det innebär att deras tidigare budget- och planeringslösning i Microsoft Excel inte längre uppfyller behoven. Därför har OX2 sökt efter en ny lösning för finansiell budgetering och planering som är modern, ändamålsenlig, användarvänlig och som bolaget kan växa med.

Efter en urvalsprocess föll valet på Unit4 Prevero, som kommer ge företaget en trygg plattform för budgetering av såväl legala bolag som företagets olika verksamheter ner till önskad detaljnivå. Lösningen kan till skillnad från Excel hantera olika valutor, rullande prognoser samt simuleringar.

– I och med att vi har vuxit måste vi också anpassa våra processer och systemstöd för att kunna jobba mer effektivt och stötta våra verksamheter i olika länder, säger Vesna Ekedahl, CFO på OX2.

Implementationen sattes igång i slutet av maj och Unit4 ser fram emot ett bra samarbete.

– Vi ser fram emot att stötta OX2 i deras expansion både i Sverige och Europa. Vi känner oss trygga i att kunna leverera en lösning som passar OX2s expansionsbehov och koncernens alltmer internationella struktur, säger Katarina Gunnarsson, VD för Unit4 Nordic East.

På bilden:
Glötesvålens vindpark, Härjedalens kommun
Foto: Jann Lipka/OX2