Nyheter

Saira Alladin utses till Årets Kraftkvinna

Saira Alladin, regionchef på Swecos energiverksamhet, tilldelades igår utmärkelsen Årets Kraftkvinna 2018. Priset ges årligen ut till en kvinna i energisektorn som aktivt arbetar med jämställdhetsfrågor för att attrahera fler kvinnor till energibranschen.

Priset, som initierats av organisationen Kraftkvinnorna, har instiftats för att synliggöra och lyfta kvinnor i energisektorn som imponerar med sin kompetens, med syfte att attrahera fler till branschen. Av 63 nominerade kvinnor i branschen står Saira Alladin som slutlig pristagare.

– Jag är väldigt glad och hedrad över priset. Vi är många kvinnor som brinner för jämställdhet i energisektorn och varenda en bidrar till branschens utveckling. Jag ser jämställdhet som en framgångsfaktor och vi har arbetat aktivt med denna fråga i min verksamhet, säger Saira Alladin.

Ur juryns motivering:
Med lyskraft, stort mod och känsla för kommunikation inspirerar Saira män och kvinnor i arbetet med att nå en ökad mångfald och jämställdhet i branschen. I rollen som Årets Kraftkvinna 2018 är vi övertygade om att hon kommer att vårda och utveckla utmärkelsen samt attrahera fler kvinnor till vår bransch.

– Priset är ett kvitto på att det jag arbetar med har fått effekt både inom Sweco och i samhället. Jag tror att det är viktigt att synliggöra de kvinnor som finns inom energibranschen och att lyfta fram förebilder. Vi har alla, både kvinnor och män, ett ansvar att se till att alla känner sig inkluderade, säger Saira Alladin.

Juryn består av Emma Nehrenheim, Hållbarhetschef Northvolt, Johan Svenningsson, Country Manager Uniper, Jenny Larsson, Marknadschef ABB Power Grids Sverige, Linus Zackrisson, Rekryteringsexpert Optimal Advice, Ulla Sandborgh, Generaldirektör Svenska Kraftnät och Olle Johansson, VD PowerCircle.

På bilden:
Saira Alladin tillsammans med energiministern Ibrahim Baylan och Pia Brantgärde Linder på ABB, som blev Årets Kraftkvinna 2017.