Nyheter

Nord Drivesystems på Scanpack 2018

Från 23 till 26 oktober 2018 presenterar NORD DRIVESYTEMS decentraliserade drivenheter för förpackningsindustrin på SCANPACK i Göteborg. Några av produkthöjdpunkterna är fältfördelarserien NORDAC LINK, smarta drivenheter med molnanslutning och den effektiva drivlösningen LogiDrive med ett reducerat antal produktutföranden.

Decentraliserade omriktare från NORD är fritt konfigurerbara och kan anpassas flexibelt för olika slags användning. De kan användas till allt från transportteknik, pumpar och till applikationer inom förpacknings- och livsmedelsindustrin. Fältfördelarserien NORDAC LINK för flexibel installation nära motorn finns tillgänglig både som frekvensomriktare (till 7,5 kW) och motorstartare (till 3 kW) med integrerad PLC. Enheterna är lätta att ta i drift, manövrera och underhålla eftersom de har snabbkopplingar samt tillvalen servicebrytare och manuell manövrering.

Decentraliserad drivteknik med integrerad PLC
NORDS decentraliserade frekvensomriktare har dessutom många kommunikationsgränssnitt och är den perfekta lösningen för Industri 4.0-applikationer. En integrerad PLC avlastar den överordnade styrningen och möjliggör ett automatiseringskoncept uppbyggt av moduler. Den är fritt programmerbar, bearbetar data från anslutna sensorer och aktorer samt kan, om så önskas, börja styra förloppet direkt. Drivenheterna kommunicerar sin status via styrningen eller direkt till det säkra molnet. Det innebär att NORD-drivningarna kan användas både för kontinuerlig statusövervakning (Condition Monitoring) och förutsebart underhåll (Predictive Maintenance). Dessa drivenheter i intelligenta nätverk används för närvarande i NORDS olika pilotprojekt.

IE4-växelmotorer för att reducera antalet utföranden
Utöver installation nära motorn och intelligenta nätverk efterfrågas även prisvärda, drivtekniska speciallösningar, vilka exempelvis kan uppnås med hjälp av ett reducerat antal produktutföranden. I dessa fall erbjuder NORD LogiDrive-system med service- och underhållsvänliga plug and play-lösningar. Dessa optimerar såväl processer som kostnader och består av standardiserade, energieffektiva IE4-växelmotorutföranden med nominella effekter upp till 5,5 kW, en tvåstegs vinkelkuggväxel samt en frekvensomriktare.

NORD DRIVESYSTEMS ställer ut sina innovativa drivlösningar på SCANPACK i monter B03:02.

På bilden:
Fältfördelarserien NORDAC LINK för flexibel installation nära motorn, finns både som frekvensomriktare och motorstartare