Nyheter

Förstärkt beredskap hos E.ON – igen

Enligt SMHIs prognos kommer det under tisdag och onsdag att återigen blåsa upp emot 25 m/s i vindbyarna över delar av E.ONs elnätsområden ibland annat Skåne, Halland och Blekinge. Därför har E.ON Energidistribution förstärkt beredskapen både i fält och i driftcentral.

– Vi följer prognosen hela tiden och har en tät dialog med SMHI för att säkerställa att vi mannar upp på rätt ställe om det skulle finnas behov, säger Peter Hjalmar, ansvarig för operativ drift på E.ON Energidistribution.

– Våra medarbetare i fält gör en viktig insats vid denna typ av arbete och ambitionsnivån att se till att kunderna har ström är stor.

– Samtidigt är vår absolut högsta prioritering att arbeta på ett säkert sätt, vi uppmanar ingen att jobba i fält utan att en riskbedömning gjorts och vinden har mojnat, och det görs bäst av de som befinner sig på platsen, fortsätter Peter Hjalmar.

Sedan 2005 har E.ON investerat över 30 miljarder kronor för att fortsätta säkra elleveranserna för kunderna. Till 2023 ska alla E.ONs ledningar över 10 000 volt i Sverige vara vädersäkrade, och det ser man redan nu har gjort nytta.