Nyheter

Epiroc förvärvar kanadensisk tillverkare av prospekteringsverktyg

Epiroc har tecknat avtal om att förvärva Fordia Group Inc, en kanadensisk tillverkare av borrverktyg för prospektering.

Fordia Group är baserat i Montreal, Kanada, och har försäljning i över 70 länder. Bolaget tillhandahåller prospekteringsborrverktyg såsom diamantborrkronor, borrstänger och borrhylsor, såväl som vattenbehandlingssystem och pumpar, som används av gruvbolag och borrningsentreprenörer.

Dess högkvalitativa lösningar är kända för att gynna kunder inom industrin genom att t.ex. förbättra penetrationsgraderna och förlänga borrkronornas livslängd. Fordia har cirka 250 anställda och hade intäkter på cirka MSEK 580 för de 12 månader som avslutades september 2018.

– Det här förvärvet är strategiskt viktigt när vi nu ökar vårt fokus på prospekteringssegmentet, säger Helena Hedblom, Epirocs Chef Gruv och Infrastruktur. Det starka teamet på Fordia kommer att spela en nyckelroll då vi fortsätter att stärka vårt kunderbjudande.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2019. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Epirocs börsvärde och offentliggörs inte. Verksamheten kommer att bli del av Epirocs division Rock Drilling Tools och kommer att fortsätta vara baserad i Montreal.