Nyheter

E.ON Gas Sverige byter namn till Weum Gas

Nu byter gasnätsbolaget E.ON Gas Sverige namn till Weum Gas – en följd av att bolaget i våras förvärvades av European Diversified Infrastructure Fund II (EDIF II), en infrastrukturfond förvaltad av First State Investments.

Weum Gas är Sveriges största distributionsnätsoperatör inom gas. Bolagets gasledningar förser hem, företag och industrier med enkel, driftssäker och kostnadseffektiv energi med utmärkt miljöprofil.

I First State Investments har Weum nu en stabil och resursstark ägare med över 20 års erfarenhet av långsiktiga investeringar i infrastrukturföretag. Weum Gas bedriver ett ambitiöst arbete för att öka andelen förnybar gas i nätet. Idag är mer än 15 % biogas i det svenska gasnätet – målet är att 100 % av gasen ska komma från förnybara energikällor senast år 2050.

– Vårt gasnät är viktig infrastruktur för att leverera hållbar energi och vi vill utveckla gasnätsverksamheten och få fler att upptäcka gasens många fördelar, säger Kenneth Andersson, vd för Weum Gas.

– I dagarna får alla våra kunder information om Weum. Temat är att vi fortfarande är ledande lokalt – det är bara namnet och möjligheterna som är nya, fortsätter Kenneth Andersson.