Nyheter

Volvo får order på 144 långfärdsbussar till Mexiko

Volvo har fått en order på 144 långfärdsbussar Volvo 9800 av Mobility ADO, en av de största aktörerna inom långfärdsbussegmentet i Mexiko. Bussarna ska levereras under 2019.

Mobility Ado har sedan tidigare närmare 350 Volvo 9800-bussar i sin flotta. Företagets mission är att “förbättra livskvaliten genom mobilitet”. Det mexikanska bolaget, som också är verksamt på andra marknader i Latinamerika och i Europa, fortsätter att investera i moderna långfärdsbussar med hög säkerhet och teknologi för att kunna erbjuda bekväma och säkra resor för sina kunder.

De nya långfärdsbussarna kommer utrustas med system såsom Collision Warning and Emergency Break och Lane Keeping Support, ett system som varnar föraren om bussen oavsiktligt kör över en filmarkering.

– Det känns mycket bra att kunna bidra till de affärsmål som Mobility ADO har. Den nya flottan kommer göra vägarna säkrare i Mexiko, och innebära en högre komfort för deras kunder, säger Moshe Winer, försäljningschef på Volvo Bussar i Mexiko.

– Vi är väldigt glada att Volvo 9800 inte bara ses som den mest bränsleeffektiva långfärdsbussen , utan också som den mest innovativa tack vare vårt stora fokus på passagerarsäkerhet.

Volvo lanserade Volvo 9800 i Mexiko 2016 och är marknadsledande i långfärdsbussegmentet i Mexiko.