Nyheter

Så kan skogsägare ersättas efter bränderna

Den 9 oktober besöker Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist det stora brandområdet i Kårböle, Gävleborg, där en av sommarens skogsbränder rasade.  Då presenterar han Skogsstyrelsens förslag till regeringen på hur de branddrabbade skogsägarna kan få ersättning.

– Det är viktigt för mig att på plats ta in en del av det som drabbat allt för många skogsägare i sommar men även noga följa arbetet med hur vi nu går vidare. Därför känns det bra att också kunna presentera Skogsstyrelsens förslag som förhoppningsvis kan lindra bördan något för de värst drabbade, säger Herman Sundqvist (bilden).

Efter de omfattande skogsbränderna i somras fick Skogsstyrelsen i augusti uppdraget från regeringen att kartlägga skogsbrukets förluster och senast 10 oktober komma med förslag på hur skogsägarna kan kompenseras i de områden som är värst drabbade. Det slutgiltiga beslutet om ersättningens utformning kommer att tas av regeringen.

På bilden:
Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist, besöker brandområdet i Kårböle och presenterar förslag på hur drabbade skogsägare kan ersättas.
Foto: Skogsstyrelsen