Nyheter

Bulten vinner FSP-kontrakt för drivlina till elbil

Bulten har tecknat ett fullservicekontrakt (FSP) för drivlina till elbil med en betydande europeisk fordonstillverkare. Kontraktet uppgår initialt till cirka 2 miljoner EUR per år och sträcker sig över 7 år.

– Detta prestigefulla kontrakt positionerar Bulten i framkant inom utveckling av fästelement till marknaden för elektriska fordon, en marknad som förväntas leda till stora förändringar för fordonsindustrin i framtiden, säger Tommy Andersson, VD och koncernchef för Bulten.

Den tekniska kompetensen inom Bulten, i kombination med många års erfarenhet av att framgångsrikt förse fordonsindustrin med komplexa och kritiska fästelement, har varit starkt bidragande till att Bulten vunnit detta kontrakt. Leveranserna förväntas starta i slutet av 2020 för att successivt öka till full kapacitet 2021, och sträcker sig över en period om 7 år. Det initiala årliga värdet förväntas uppgå till 2 miljoner EUR för att sedan följa fordonens volymkurva.

– Vi fortsätter stärka Bultens position på marknaden för elektriska fordon och vi ser goda möjligheter till att fortsätta växa och under kommande år, säger Tommy Andersson.