Nyheter

Kopy Goldfields ökar prospekteringspotentialen

Kopy Goldfields AB förvärvar en ny prospekteringslicens som heter Verkhovya Tamaraka (83 km2) i Bodaibo-området och slutför det tidigare aviserade förvärvet av det nya prospekteringsprojektet i Amur-regionen (104,42 km2).

Förvärven ökar det totala prospekteringsområdet med 10 % och lägger till ytterligare prospekteringspotential både i Bodaibo och Amur.

Den nya prospekteringslicensen Verkhovya Tamaraka ligger 40 km från Bodaibo och täcker ett område på 83 km2. Licensen ger rätt till guldprospektering i berggrunden i sju år. Licensen är utfärdad av staten och förvärvades enligt ”först till kvarn”-principen utan förskottslikvid. Om guld upptäcks har Kopy Goldfields prioriterad rätt till produktionstillstånd för området. Licensen ägs till etthundra procent av det ryska dotterbolaget OOO Nirungda Gold.

Bolaget har också slutfört sitt tidigare meddelade förvärv av en andel på 51 % av Amur-projektet. Projektet omfattar fyra licenser för alluvialprospektering som täcker 104 km2 och gäller i fem år. Licensområdet ligger i en historisk guldgruveregion med välutvecklad infrastruktur. Projektet har stor prospekteringspotential och om prospekteringsfasen når framgång är det en relativt kort ledtid till guldproduktion, jämfört med berggrundsprojekt.

– Med avyttringen av Kopylovskoye-projektet och föreslagen exit från Krasny-projektet fokuserar vi på att utöka vår pipeline av högkvalitativa prospekteringsprojekt. Förutom projektet Northern Territories i Bodaibo har vi nu förvärvat den nya Verkhovya Tamaraka-licensen. Det nya licensområdet har stor prospekteringspotential och ligger nära Bodaibo och dess välutvecklade infrastruktur. Under de kommande månaderna planerar vi att sammanfatta historiska prospekteringsdata för Verkhovya Tamaraka-licensen och lägga fram ett nytt prospekteringsprogram. När det gäller Amur-projektet har vi nu slutfört företags- och licensförvärven. Alla fyra licenserna har utfärdats och delägandet i de nya Amur-dotterbolagen har blivit officiellt registrerade. Vi genomför för närvarande ett begränsat revisionsprogram som består av en del prospekteringsborrning och testarbete, med en budget på cirka 300 000 USD. Baserat på resultaten från den pågående verksamheten kommer vi att fatta beslut om hur vi ska fortsätta med ytterligare prospekteringsverksamhet inom Bodaibo och Amur, säger Mikhail Damrin, VD för Kopy Goldfields AB.