Nyheter

HCL och gruvföretaget Anglo American i avtal kring infrastrukturtjänster

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL) tillkännagav idag ett femårsavtal kring infrastrukturtjänster med det globala gruvföretaget Anglo American.

Avtalet innebär att HCL fortsätter att stödja Anglo American på deras resa mot molnet, vilket bland annat innebär att minska ner Anglo Americans globala datacenterverksamhet genom fortsatt konsolidering av företagets on-premise-infrastruktur och migrering mot en Infrastruktur-as-a-service-inriktad modell. HCL kommer även fortsättningsvis att tillhandahålla företaget med regionala och lokala supporttjänster, samt datatjänster för slutanvändare.

Anglo American har sitt huvudkontor i Storbritannien och är noterat på London- och Johannesburg-börsen. Företaget bedriver gruvdrift över hela Sydafrika, Nord- och Sydamerika samt Australien. HCL anlitades som Anglo Americans IT-servicepartner 2013 och har även innehaft samma roll för diamantföretaget De Beers Group sedan 2014. Det nytecknade avtalet innebär bland annat att HCL ytterligare ska förbättra kvaliteten och genomförandet med att standardisera och centralisera IT-infrastrukturtjänsterna i båda organisationerna.

– Det nya avtalet understryker en viktig grundprincip i HCLs framgångsstrategi, genom att demonstrera vårt fortsatta engagemang för kundnöjdhet och byggandet av långsiktiga relationer, säger Sandeep Saxena, SVP, HCL Technologies.

– I stället för att slå oss till ro, har vårt samarbete med Anglo American nu utökats till fler affärsområden, där vi kan bidra med att ge ytterligare värde till deras verksamhet, inte minst via våra mer strategiska Mode 2-erbjudanden, som t ex Cloud Native Services. Grunden för detta finns i vårt nära samarbete med Anglo American. Vår globala leveransmodell spelar även den en viktig roll, genom att tillföra ett betydande värde via en blandning av lokalbaserade och tekniska offshore-modeller, som ska bana väg för Anglo Americans framtida framgångar.