Nyheter

Applikationer på 2–3 veckor med Bariums Low Code plattform

ONE Nordic använder Barium Live som en strategisk plattform i sitt vardagliga arbete och på endast några veckor kan företaget ta fram och utveckla applikationer för att effektivisera olika processer i sin verksamhet.

Många företag upplever IT-utveckling som kostsamt och tidskrävande, och i en tid av digitaliseringsfokus ställs nya krav på IT att snabbt leverera användarvänliga lösningar som tar affären framåt. Den globala bristen på utvecklare och IT-kompetens gör det än mer utmanade att hålla det tempo som krävs för att hålla jämna steg med medarbetares förväntningar om ändamålsenliga IT-system.

Sedan ett par år tillbaka har ONE Nordic använt Bariums plattform som ett komplement till traditionell utveckling (programmering och anpassning av affärssystem) – och nu kan verksamhetsutvecklare själva bygga enklare applikationer från grunden på bara ett par veckor. Det kan exempelvis handla om att ersätta administrativa verktyg som Excel och email, och istället erbjuda verksamheten en guidad process som skapar bättre regelefterlevnad och uppföljning.

– Vi använder Barium Live som stöd för samtliga av våra staber. Det handlar om administrativa processer inom HR, IT, juridik, inköp och ekonomi, säger Anders Gustafsson, Verksamhetsutvecklare IT.

Skräddarsydda system utifrån verksamhetens behov
Low Code – innebär att användare kan skapa skräddarsydda applikationer och IT-lösningar utan kod, med hjälp av drag-och-släpp och färdiga mallar. Detta gör det möjligt för icke-utvecklare att avlasta rena utvecklare och skapa enklare applikationer till verksamheten på bara några dagar. Samtidigt kan Low Code plattformar användas av professionella utvecklare för att öka produktiviteten mångdubbelt, eftersom det ingår färdiga ramverk, gränssnitt, drift, support och integrationsgränssnitt.