Nyheter

Ahlsell förvärvar norsk återförsäljare av verktyg och PSU

Ahlsell AS har tecknat avtal om att förvärva Bygg & Industrisalg AS (Bygg & Industrisalg), en norsk återförsäljare inom verktyg och PSU (personlig skyddsutrustning). Företaget har sitt säte i Sandnes, 13 anställda och en årlig omsättning på cirka 40 MNOK.

Sedan 2009 erbjuder Bygg och Industrisalg ett brett utbud av verktyg och PSU till professionella kunder i regionen kring Stavanger, i sydvästra Norge. Kundbasen är bred och omfattar kunder inom stat och kommun, bygg- och anläggning, transport och oljeindustri.

– Bygg & Industrisalg har en mycket kompetent och uppskattad personal och de kommer helt klart att bidra till att stärka Ahlsells närvaro i regionen. Tillsammans kommer vi kunna förbättra kunderbjudandet ytterligare och gemensamt ta verksamheten till nästa nivå., säger Rune Flengsrud, Landschef i Norge.

Ett allt starkare affärsklimat i regionen i kombination med en växande efterfrågan på effektiva verktyg och välsittande arbetsskydd talar för en fortsatt stark efterfrågan från kunderna. Ahlsell har sedan 2003 ett starkt erbjudande inom VVS och el i Stavanger. Bygg och Industrisalg tillsammans med den existerande verksamheten gör Ahlsell till en attraktiv totalleverantör till alla potentiella kundgrupper i området.

Tillträde planeras ske under september och förväntas ha en marginell positiv påverkan på koncernens resultat.