Nyheter

Solenergiföretaget Midsummer får uppföljningsorder från Asien

Solenergiföretaget Midsummer, en av världens ledande utvecklare och leverantörer av avancerade lösningar inom solenergi, har fått en uppföljningsorder från Asien för produktionsutrustning till ett värde av cirka 30 MSEK. En delbetalning kommer att ske inom 30 dagar. Produktionsutrustningen levereras till kund under första halvåret 2019.

Solenergiföretaget Midsummer upplever ett ökat globalt intresse för företagets egenutvecklade kompakta system för snabb, helautomatisk tillverkning av CIGS-solceller. Midsummer har nu fått en uppföljningsorder på produktionsutrustning för tillverkning tunnfilmssolceller från Asien till ett värde av cirka 30 MSEK. Produktionsutrustningen levereras till kund under första halvåret nästa år och en delbetalning kommer att ske inom 30 dagar. 

 Denna uppföljningsorder är ett kvitto på att intresset för våra avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller växer på den asiatiska marknaden. Flera starka globala trender talar för vår sak, inte bara det allmänna behovet att växla till förnybar energi utan även teknisk och regulatorisk utveckling som gör tunna solpaneler attraktiva i urbana miljöer. Nu ämnar vi växla upp vår produktionstakt ytterligare för att möta den ökade efterfrågan på våra produkter, säger Sven Lindström, VD, Midsummer AB.