Nyheter

Så blev Moelven Sveriges smartaste sågverk

På Trä- och Teknikmässan den 28-31 augusti i Göteborg redovisas resultaten av det tvååriga projektet ”Det smarta digitala sågverket”. Bakom projektet som delfinansierats av Vinnova, står Moelven Valåsen AB, RISE Research Institutes of Sweden, RemaSawco och Schneider Electric.

Välkommen att lyssna till flera seminarier om resultaten och lärdomar från projektet!

För två år sedan startade arbetet med att göra Moelven Valåsen utanför Karlskoga till Sveriges smartaste sågverk genom att anpassa det till Industri 4.0-teknologi. I det tvååriga projektet ”Det smarta digitala sågverket” tog sågverket täten inom produktionsteknik i branschen. Schneider Electric levererar bland annat energikartläggningar, elmätare och mjukvara till projektet. Några av målen var att minska verkets energiförbrukning med tio procent, att minimera ställtider och oplanerade stopp samt att öka värdeutbytet med tio procent.

På Trä- och Teknikmässan den 28-31 augusti på Svenska Mässan i Göteborg berättar aktörerna bakom projektet mer om dess resultat, lärdomar och utmaningar.

Seminarietider, onsdag 29 och torsdag 30 augusti:

09:50-10:20: ”Det digitala sågverket – en integrationsutmaning”: https://traochteknik.se/programs/det-digitala-sagverket-en-integrationsutmaning/

10:20-10:45: ”Högre tillgänglighet i tiden”: https://traochteknik.se/programs/hogre-tillganglighet-i-tiden/

10:45-11:10: ”Det Digitala Sågverket som blev smart!”: https://traochteknik.se/programs/det-digitala-sagverket-som-blev-smart/

11:10-11:35: ”Visualisering av värde”: https://traochteknik.se/programs/visualisering-av-varde/

11:35-12:50: ”Digital kompetensutmaning”: https://traochteknik.se/programs/digital-kompetensutmaning/

Fakta
Projektet ”Det smarta digitala sågverket” har pågått i två år och initierades i samband med Trä- och Teknikmässan i Göteborg 2016. Det stöds finansiellt av den statliga myndigheten Vinnova och i projektet ingår aktörerna Moelven Valåsen AB, RISE Research Institutes of Sweden RemaSawco och Schneider Electric.