Nyheter

Lund får en av landets största anläggningar för laddning av elfordon

Kraftringen har tecknat ett avtal med Wihlborgs Fastigheter om att skapa 64 laddplatser för elfordon vid Ideon, vilket innebär att det blir en av landets största anläggningar för laddning av elfordon.

– Om vi ska få fler människor att pendla med elbil krävs det god tillgång till laddning. Därför är det glädjande att vi nu tillsammans kan göra det enklare för alla de tusentals människor som arbetar på och kring Ideon, säger Peter Bengtsson, kundansvarig på Kraftringen.

– Wihlborgs driver ett aktivt hållbarhetsarbete, där laddinfrastruktur är ett område som vuxit de senaste åren. Vi har redan i dag cirka tvåhundra laddplatser i anslutning till våra fastigheter, varav ett antal finns i Lund. Att vi tillsammans med Kraftringen nu tillför ett stort antal laddplatser på Ideon är positivt för området och ett naturligt steg med tanke på att efterfrågan ökar bland våra kunder, säger Maria Ivarsson, regionchef på Wihlborgs.

Laddplatserna beräknas finnas på plats senast vid årsskiftet och laddningen betalas via Kraftringens laddkarta där det även går att hitta offentliga elbilsladdare över hela landet.

– Nu fortsätter vi vårt arbete med att göra det enklare för fler lundabor att köra elbil, det är ett viktigt led i vår strävan att ställa om till ett hållbart samhälle, avslutar Fredrik Luthman, affärsutvecklare på Kraftringen.