Nyheter

Miljöpartiets skånska valfilm lyfter politiskt ansvar för klimatet

Du kan göra mycket för miljön och klimatet. Men det krävs mer. Nu. Miljöpartiet ser att politiken måste ta täten mot en hållbar framtid. Klimatet kan inte vänta.

Så inleds Miljöpartiets skånska valfilm som lanseras idag. Fokus ligger på vikten av klimatsmart politik för framtidens Skåne.

Värmen och konsekvenserna av den är sommarens stora samtalsämne. Fler och fler förstår att klimatet förändras, här och nu. Det påverkar oss, kostar pengar och kräver kraftfulla åtgärder. I en verklighet där norra halvklotet just nu har en rekordvärme som vi aldrig tidigare varit med om ser vi att det krävs politisk handlingskraft, på alla nivåer. Nu.

– Samtidigt som klimatförändringarna är skrämmande vill vi bidra till en positiv framtidstro. Vi vill påminna om de möjligheter som en grön omställning innebär i ett smart och modernt samhälle, säger Mätta Ivarsson (MP), regionråd toppkandidat i regionvalet.

Som politiskt parti navigerar vi i ett landskap där tonläget inte sällan är aggressivt. Fokus hamnar oftare på akuta lösningar än förebyggande åtgärder. Vi är förstås beredda att ta fajten i alla debatter, såväl i riksdagen som i Region Skåne och de skånska kommunerna. Men vi tycker samtidigt det är viktigt att visa vad vi strävar mot i ett längre perspektiv.

– Genom vår valfilm vill vi tydliggöra vår drivkraft: Ett grönt, öppet och jämlikt Skåne – som håller ihop och är lätt att trivas i. Nu. Och i framtiden, säger Mätta Ivarsson, som är den som hörs i filmen.

Filmen är gjord i samarbete med produktionsbolaget CR Film, som sedan i maj är en del av kommunikationsbyrån KAN i Malmö. Den kommer förutom i sociala medier visas i kortare versioner som reklamfilm, på SF Bio runt om i Skåne och på Youtube, från 9 augusti till 9 september.