Nyheter

HMS Industrial Networks AB förvärvar det tyska företaget Beck IPC GmbH

HMS Industrial Networks har förvärvat samtliga aktier i det tyska företaget Beck IPC GmbH i Wetzlar, Tyskland. Beck IPC är en ledande leverantör av teknik och lösningar för inbyggd styrning och industriell M2M-kommunikation, inklusive lösningar för IIoT (Industrial Internet of Things).

Bastekniken [email protected]® är kärnan i Beck IPC:s produktutbud för industriella OEM. Med [email protected]® erbjuder Beck en kompakt inbäddad programmerbar plattformslösning i formfaktorn av ett chip. [email protected]® är skräddarsydd för inbyggda IIoT-applikationer och kan användas som en PLC, en kommunikationsstyrenhet eller en kombination av båda, vilket gör det möjligt för OEM att skapa IIoT-lösningar med mindre utvecklingsinsats och snabb time-to-market.

Beck IPC:s portfölj inkluderar också den omfattande gateway-serien com.tom® och den tillhörande molnportalen. Com.tom®-gateways utgör en bred serie av industriella nätverks- och Edge-gateways för IIoT-applikationer, med inriktning på fabriks- och processautomation. Molnportalen innehåller alla element som behövs för att enkelt kunna upprätta en industriell IoT-applikation, där molnmäklaren com.tom® hanterar all inkommande och utgående data, inklusive alla konfigurations- och säkerhetsaspekter.

Beck IPC:s kunskaps-, hårdvaru- och mjukvaruprodukter för IIoT, särskilt inom det inbyggda utbudet, är viktiga byggstenar för att stärka HMS:s strategi inom IIoT, säger Staffan Dahlström, VD för HMS Industrial Networks. Beck IPC:s produkt- och serviceportfölj kompletterar våra befintliga Anybus®-, IXXAT®- och eWON®-lösningar och stärker vår position som en ledande leverantör av kommunikationslösningar för industriella applikationer.

– Vi ser fram emot att vara en del av HMS. Tack vare våra kompletterande teknologier kan vi tillsammans erbjuda några riktigt attraktiva lösningar inom IIoT, och HMS:s världsomspännande försäljningsorganisation kommer att säkerställa en global marknadsräckvidd, säger Thomas Schumacher, VD för Beck IPC GmbH.

På den finansiella sidan förväntas Beck IPC GmbH ha en nettoomsättning på 6-7 miljoner euro under 2018 vilket kommer att bidra till HMS tillväxtkurva.