Nyheter

Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-center

Trelleborg Sealing Solutions har utökat sin forsknings- och utvecklingskapacitet vid huvudkontoret i Stuttgart i Tyskland. Anläggningen ligger i Trelleborg Sealing Solutions nya innovationscenter och utgör navet i affärsområdets globala FoU-nätverk.

Genom betydande investeringar i innovationscentret har ytan för FoU ökat med 50 procent till cirka 3 000 kvadratmeter. I dessa ingår ett 300 kvadratmeter stort showroom för affärsområdets produkter, där resultatet av FoU samt produktinnovationer kan visas upp.

– Innovation handlar inte bara om nya produkter och material, utan också om framsteg inom analytisk och teknisk kapacitet som bidrar till att lösa problem och ökar takten i de tekniska genombrotten, säger Konrad Saur, Director Global R&D på Trelleborg Sealing Solutions.

Trelleborg Sealing Solutions nya innovationscenter i Stuttgart kommer att omfatta laboratorier med det senaste inom analysutrustning och mätinstrument, utöver lokaler för innovation och prototyper, samt ett större testområde med ett komplett utrustat verktygsrum och ett materiallaboratorium. Kapaciteten kommer att sträcka sig från standardiserad mekanisk provning till materialanalys, däribland termisk viktanalys (TGA), differentiell svepkalorimetri (DSC), FTIR-spektroskopi, samt ett mycket avancerat högupplöst svepelektronmikroskop (SEM) med energidispersiv röntgenanalys (EDX).

– När dessa olika typer av teknik och kapacitet kombineras kan komplexa problem bedömas och lösas snabbare. Ingen tid går förlorad på att skicka prover mellan labben, svarstiderna förkortas och det går att göra iterativa bedömningar tack vare att tvärvetenskapliga experter samarbetar direkt med varandra. Kapaciteten stödjer arbetet med material- och produktutveckling, grundforskning inom utformning av tätningar och samverkan mellan tätningssystem samt orsaks- och felanalys inom produktion och i fält, fortsätter Saur.

– Att lösa kundens problem i fält är en av de centrala förväntningarna på vår service. Med den nya och integrerade kapaciteten på vårt innovationscenter kommer Trelleborg Sealing Solutions att kunna överträffa kundernas förväntningar i ännu högre grad. Kompetens är extra viktigt när det gäller problemlösning och vi strävar efter att alltid finnas där för våra kunder.

Det nya innovationscentret hyser även Trelleborg Sealing Solutions globala huvudkontor, företagets tyska huvudkontor samt flera globala supportavdelningar för affärsområdet. Personalen har nu börjat flytta in i innovationscentret och den officiella invigningen är planerad till september 2018.