Nyheter

Stora Ensos CIO diskuterade ny teknik och hållbarhet

Igår var det dags för Serendipity Challenge Summit Stockholm att gå av stapeln. Det är ett årligt event där Sveriges mest framträdande startup- och tillväxtföretag tillsammans med entreprenörer, företagsledare, politiker och investerare diskuterar entreprenörskap, innovation och framtida teknik. Stora Enso, som är nybliven samarbetspartner till Serendipity, hade sin CIO Teemu Salmi på plats som talare.

Att detta är ett populärt event råder det ingen tvekan om, drygt 1700 personer var anmälda till seminariedagen, som ägde rum på At Six, vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Klimatsmarta & intelligenta förpackningar
I panelsamtalet som Teemu Salmi, CIO Stora Enso, deltog i diskuterades ny teknik och hållbarhet. Teemu berättade bl a om hur hållbarhet och innovation är grundpelare för Stora Ensos verksamhet och att digitaliseringen driver på så att det ska skapas hållbar lönsam tillväxt inom koncernen.

– Ett område där det sker mycket spännande saker nu är inom intelligenta förpackningar. Här erbjuder vi många klimatsmarta lösningar, säger Teemu Salmi.

Innovation sker inte i isolation
Inom Stora Enso ser man till att ha en rad olika samarbeten för att driva på innovationstakten inom företaget. Även om det finns en stor innovationskraft inom Stora Enso med 26 000 innovatörer så sker inte innovation i isolation.

– Vi jobbar med start-ups genom olika former av acceleratorprogram, både för att utveckla våra egna medarbetare och för att hitta nya affärsmöjligheter, berättar Teemu Salmi.

Summit Stockholm en del i Serendipitys Almedalssatsning
Gårdagens seminarium, Summit Stockholm, är en av aktiviteterna inom ramen för Serendipity Challenge, som är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag.

Stora Enso ny samarbetspartner till Serendipity
Stora Enso har i år ingått ett partneravtal med Serendipity. Det är ett bra sätt att knyta kontakter med lovande statup- och tillväxtbolag och även få en arena för att berätta om hur Stora Enso tar tillvara på digitaliseringens möjligheter. Stora Enso kommer i år att medverka på scenen hos Serendipity i Almedalen i juli och delta i juryn för Industripriset.

På bilden:
Teemu Salmi, CIO and Head of Digitalization, Stora Enso var en av talarna vid Serendipity Challenge Summit Stockholm.
Foto: Stora Enso