Nyheter

BillerudKorsnäs lanserar upplösningsbar och klimatpositiv cementsäck

BillerudKorsnäs lanserar idag D-Sack®. En revolutionerande förpackningslösning som kommer sätta en ny industristandard för cementförpackning och den globala cement- och byggindustrin.

Upplösningsbar och klimatpositiv – prisbelönta D-Sack har flera markanta fördelar jämfört konventionella cementsäckar. Säcken försvinner under blandningsprocessen, vilket minimerar cementsvinn, eliminerar avfallshantering och sparar tid samtidigt som arbetsplatsen blir renare, säkrare och hälsosammare. D-Sack har också en lägre total kostnad för entreprenören jämfört med konventionella cementsäckar.

Överlägsen klimatprestanda
Förutom ovanstående fördelar är D-sack överlägsen konventionella cementsäckar när det gäller klimatprestanda. En livscykelanalys utförd av IVL Svenska Miljöinstitutet visar att D-sack fångar CO2 över ett hundraårsperspektiv, vilket innebär att den är klimatpositiv. Anledningen är att koldioxiden som bundits under trädtillväxten och sedan inkorporerats i pappret, är bunden i betongstrukturen.

– D-Sack är en revolutionerande förpackningslösning som kombinerar ökad driftseffektivitet och minskad produktförlust med en renare miljö. Tack vare sina unika förmågor kommer D-Sack att sätta en ny industristandard och revolutionera hur cement- och byggindustrin arbetar. Vi ser väldigt mycket fram emot att marknadsföra, sälja och distribuera D-Sack under varumärket BillerudKorsnäs direkt till varumärkesägare och grossister, säger Mikael Strömbäck, Business Segment Director Sack Solutions på BillerudKorsnäs.

D-Sack har utvecklats i ett nära samarbete mellan BillerudKorsnäs och LafargeHolcim.

D-Sack tilldelades 2015 Pulp & Paper International-priset för innovation inom hållbara förpackningar samt valdes samma år ut av Confederation of European Paper Industries (CEPI) som en av de mest innovativa produkterna inom massa- och pappersindustrin.