Nyheter

Ny direktör för prospektering, strategi och affärsutveckling i LKAB

Pierre Heeroma blir ny direktör för prospektering, strategi och affärsutveckling i LKAB. Han tillträder sin tjänst den 1 maj 2018.

– Det är med stor glädje vi kan hälsa Pierre Heeroma välkommen till LKAB. Han kommer att få en viktig roll i arbetet med att forma framtidens LKAB. Ett stort ansvar blir att tillsammans med koncernledningen nu lägga grunden för ett LKAB med högre produktion, modernare metoder och höga hållbarhetskrav under tiden fram till och efter att de nuvarande huvudnivåerna börjar bli utbrutna, säger Jan Moström, vd och koncernchef för LKAB.

– Pierre har en bakgrund som geolog, har bred erfarenhet från svensk och internationell gruvnäring och kommer att bli koncernansvarig för prospektering, strategi och affärsutveckling och rapportera direkt till mig, fortsätter Jan Moström.

Pierre Heeroma kommer närmast från en tjänst i Boliden som Director Group Strategy & Business Development.

– Att få jobba med LKAB och framtidsutmaningarna ska bli spännande. En framgångsrik prospektering är grunden för alla gruvföretag och är grunden för den framtida strategin. Jag ser fram emot att få vara med och lyfta prospekteringsarbetet till en ny nivå, säger Pierre Heeroma.