Nyheter

Stefan Löfven förste ledaren för ett EU-land som träffar Donald Trump efter USA:s beslut om importtullar

Statsminister Stefan Löfven blir på tisdag den förste ledaren för ett EU-land som träffar Donald Trump sedan den amerikanska presidentens besked att USA ska höja tullarna för importerad stål och aluminium.

Utspelet satte i gång en hämndspiral, då EU överväger tull på amerikanska varor och Trump svarade med hot om skatt för europeiska bilar.
Cecilia Malmström (L), Sveriges EU-kommissionär med ansvar för handel, säger till SVT Nyheter att hon hoppas att Stefan Löfven understryker hur hårt tullarna skulle slå mot europeiska länder, däribland Sverige.

– Det är inte säkert att han lyckas med det men vi hoppas att han kommer tala om att det här får förödande konsekvenser för Europa, men också för USA och resten av världen och handelsklimatet, säger hon.