Nyheter

Fredells Byggvaruhus vill bidra till mindre miljöpåverkan och bjuder på elbilsladdning för sina kunder

Över 40000 Iaddbara bilar rullar på Sveriges vägar och i Stockholms kommun återfinns 10000 av dem. I takt med ökningen efterfrågas fler och fler laddpunkter. Fredells Byggvaruhus tar nu klivet in i den växande laddinfrastrukturen och erbjuder kunder och anställda tio laddstationer för hybrid och elbilar på varuhuset i Sickla.

– Laddbara fordon är inget som är begränsat till enbart Stockholm eller någon av våra andra storstadsregioner, de finns över hela landet och kurvan pekar fortsatt uppåt. Vi pratar inte framtid, det här är nutid, säger Fabian Fredell, VD Fredells Byggvaruhus.

Familjeföretaget arbetar på olika sätt för att främja en hållbar utveckling och erbjuda tjänster och varor för både konsument och proffsbyggare som minskar inverkan på miljön.

ab fredells

– Med tanke på utvecklingen och efterfrågan från våra kunder och anställda är det en självklarhet för oss att ta ansvar och bidra till mindre miljöpåverkan. Vi är mycket stolta över att nu kunna erbjuda ett smidigt sätt att ladda sina elbilar hos oss, säger Johannes Widenström, varuhuschef Sickla.

Laddtjänsten levereras av laddoperatören EWAYS som levererar en nyckelfärdig laddtjänst vilket möjliggör laddning av alla typer av el och laddhybridbilar som finns på marknaden. De tio laddstationerna kommer att utökas i takt med efterfrågan och är idag kopplade till EWAYS övervakningscentral som ser till att laddning alltid fungerar.

– Fredells Byggvaruhus har ett unikt helhetstänk och ett förstklassigt servicetänk i sitt kunderbjudande. Vi är glada att de har valt oss som samarbetspartner. Att erbjuda laddstationer till kunderna är en eftertraktad service och att kunna ladda på jobbet gör det enklare för många att välja elbil istället för fossilbil, säger Niclas Sahlgren, VD på EWAYS.

Källa: elbilsstatistik.se
Foto: Fredells Byggvaruhus
Redaktionen