Nyheter

Svenska Försvarsmakten väljer Capgemini för att utvekla och förvalta SAP-plattform

Capgemini Sverige AB, del av Capgemini, är vald som exklusiv partner att utveckla och förvalta Svenska Försvarsmaktens SAP-plattform. Kontraktet har en varighet på tre år, med möjlighet för att förlänga med ytterligare fyra år.

Efter en omfattande urvals- och inköpsprocess valde Försvarets Materielverk (FMV) Capgemini Sverige AB som exklusiv partner genom ett nytt co-soursingramavtal, som kombinerar fördelar från både insourcing och outsourcing, dvs arbetet hanteras av både egen personal och externa inhyrda.

Avtalet innebär att tillhandahålla konsulttjänster bland annat för förvaltning och drift av Svenska Försvarsmaktens SAP-plattform inom områdena ekonomi, logistik och teknik. Systemet, som går under benämningen PRIO, är en del av Försvarsmaktens totala IT-plattform har integrationer med ett 80-tal stödsystem och applikationer.

ab digi forsv

PRIO som bygger på SAP:s industrilösning benämnd Defense Forces & Public Security (DFPS) är anpassat för mer än cirka 20000 användare och är en av de mer omfattande SAP installationerna i Europa. Djupgående kunnskap om applikationslandskap, lång erfarenhet med SAP och hög leveranskapasitet är några av kriterierna som gjorde att valet av leverantör föll på Capgemini.

– Vi är mycket stolta och nöjda med att Försvarsmakten har valt oss. Vi ser Försvarsmakten som en strategisk kund och kommer med hjälp av kompetens- och leveranscentra i Stockholm och Mälardalen överta ansvaret för bemanning mot kommande behov, säger Leendert Venema, Capgeminis Nordenchef.

Försvarsmakten har det yttersta ansvaret för förvaltningen av system PRIO och kommer i samarbetet med Capgemini avropa SAP tjänster på strategisk, taktisk och operativ nivå avseende Ekonomi, Logistik samt Teknik. Det exklusiva Co-soursing avtalet avseende PRIO har en varighet på tre år, plus option om fyra års förlängning.

Redaktionen