Nyheter

Ny integrerad säkerhetslösning från Schneider Electric

Nu lanserar Schneider Electric den nya, smarta säkerhetslösningen EcoStruxure Security Expert som hjälper till att möta säkerhetsutmaningarna i dagens byggnadsmiljöer. Med lösningen skyddas tillgångarna och informationen görs tillgänglig, vilket innebär att riskerna minimeras och effektiviteten maximeras.

Den nya säkerhetslösningen EcoStruxure Security Expert från Schneider Electric integrerar hela säkerhetsinfrastrukturen i ett enda smart system för att säkerställa maximal trygghet i byggnader. Funktioner för passerkontroll och inbrottslarm fungerar utan avbrott och användaren får en tydlig överblick över systemfunktioner samt eventuella överträdelser. Med hjälp av lösningen går människorna som vistas i byggnaderna säkra, samtidigt som tillgångarna skyddas.

Möter säkerhetsindustrins striktaste standarder och regelverk
Security Expert-teknologin gör det möjligt att visualisera och kontrollera hela anläggningen. Lösningen koordinerar olika säkerhetsapplikationer med fastighetsautomation för att effektivisera såväl arbetsmiljö som verksamhet, inom hela företaget. Security Expert möter säkerhetsindustrins striktaste standarder och regelverk där kryptering samt autentiserings-funktioner skyddar kommunikation mellan systemenheter, arbetsstationer och mobila enheter.

SE-1269_AccessXpert infographic-2

– Med Security Expert lanserar vi framtidens uppkopplade säkerhetssystem som bland annat är integrerbart mot Building management system. Detta förenklar tillvaron för alla som använder säkerhetssystem då lösningen alltid ger användaren rätt information vid rätt tid, säger Peter Widström, produktchef för Fire & Security på Schneider Electric.

Tillgång till information när som helst, var som helst
Det grafiska användargränssnittet levererar all den information som behövs för att dela, analysera och rapportera data. Administratörer och ingenjörer får genom Security Expert full insyn i säkerhetssystemet och dess funktioner. På så går det att säkerställa driften och upptäckta eventuella hotbilder i tid.

Med lösningen har användaren tillgång till och kan reagera på händelser i realtid, när som helst och från vilken mobil enhet som helst. Det uppkopplade systemet finns tillgänglig via användarens smartphone eller laptop. På så vis kommer användaren åt den information som krävs för att fatta informerade beslut i syfte att säkerställa en trygg arbetsmiljö.

Security Expert skapar nya möjligheter att hantera säkerheten i byggnader då systemet inte arbetet isolerat utan kan integreras tillsammans med andra byggnadsteknologier. Detta möjliggör optimering av all fastighetsrelaterad verksamhet.

Redaktionen