Nyheter

Svensk innovation: Källsorteringsstation

Källsorteringsstationen består av en stor huvudväska som innehåller fem stadiga väskor för sortering av plast, glas, metall, kartong och papper. På sidorna sitter två löstagbara sidofickor för glödlampor och batterier.

Huvudväskan är utrustad med bärrem och lock, vilket gör det mycket enkelt att ta med allt till återvinningscentralen. Innerväskornas storlek är anpassade efter återvinningscentralens öppning och har förutom bärhantagen även smart placerade handtag undertill, vilket gör tömningen enkel, renlig och snabb!

Sidofickorna har även smart utformade lock som kan användas för trattar, vilket gör innehållet mycket enkelt att hälla ner i holken. Med hjälp av kardborrband på både insida av huvudväskan, samt insidan av varje innerväska sitter allt stabilt på plats.

Alla väskor är fukt- och läckagesäkra och kan enkelt handdiskas eller torkas av med en fuktig trasa.

Mått: huvudväska 60 x 30 x 45, innerväskorna 30 x 10 x 45 cm, sidofickor 15 x 20 cm respektive 20 x 22 cm.

Innovatör: Maria Crum.

Redaktionen