Nyheter

Atlas Copco utnämner Cecilia Sandberg som Personaldirektör

Atlas Copco har utnämnt Cecilia Sandberg som Personaldirektör och medlem av koncernledningen. Cecilia Sandberg kommer att tillträda sin befattning senast den 1 oktober 2017.
– Cecilia har bred kunskap om alla aspekter inom HR och har framgångsrikt bidragit till att attrahera talangfyllda medarbetare och bygga framgångsrika team, säger Mats Rahmström, Atlas Copcos VD och koncernchef.

– Hon har gedigen erfarenhet, inte bara från Atlas Copco, vilket kommer att bli värdefullt framöver för våra ambitiösa planer.

a ceciila

Cecilia Sandberg började sin karriär 1994 som personalkonsult för en resebyrå. Från 1999 till 2007 höll hon olika HR-befattningar på Scandinavian Airlines och på multinationella läkemedelsföretaget AstraZeneca. Mellan 2007 – 2015 var Cecilia Sandberg Personalchef för Atlas Copcos affärsområde Industriteknik. Hennes nuvarande befattning är som Personalchef på Permobil, en svensk tillverkare av elektriska rullstolar.

Cecilia Sandberg är född 1968. Hon har en Filosofie kandidatexamen i personalfrågor och en Magisterexamen i sociologi från Stockholms universitet.

Cecilia Sandberg kommer att vara baserad i Stockholm. Hon efterträder Jeanette Livijn, som tyvärr gick bort tidigare i år.

Redaktionen