Nyheter

ASSAR får starkt stöd av EU och regionen

Västra Götalandsregionen och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden satsar mer än 30 miljoner kronor under tre år på mötesplatsen ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde. ASSAR stärker den tillverkande industrin och teknikföretag i regionen genom utbildning, forskning och innovation och kommer att invigas i mars 2018.

Mötesplatsen ASSAR finns till för människor, företag och verksamheter som vill växa och utvecklas. Målet med satsningen är att etablera en världsledande integrerad fysisk och virtuell utvecklingsmiljö för forskning, teknikutveckling, innovation och utbildning.

– Beskedet är otroligt glädjande, det innebär att vi nu kan realisera vår gemensamma satsning i en högre hastighet och erbjuda teknik- och tillverkande industriföretag en innovationsmiljö i absolut världsklass, säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR Industrial Innovation Arena.

Initiativtagarna till ASSAR är fem aktörer som tillsammans skapar goda förutsättningar att rusta industrin och hitta hållbara lösningar för framtiden. Genom den fysiska mötesplatsen ASSAR ges engagerade människor en stimulerande miljö att mötas i och utbyta kunskap, och det är då verklig utveckling sker.

– ASSAR kommer att bidra till ett ökat tillflöde av kunskap och kompetens till Skaraborg. Det kommer i sin tur bidra till att möta industrins behov av hållbara konkurrenskraftiga lösningar inom produktion och produktionsteknik för att kunna stå upp mot den globala konkurrensen, säger Tobias Björck.

ab assar

ASSAR får stöd från kommun, region och EU
ASSAR Industrial Innovation Arena har fått stöd beviljat från Västra Götalandsregionen (15 miljoner kronor), Skaraborgs kommunalförbund (7,5 miljoner kronor) och Europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF, (drygt 15 miljoner kronor). Skövde kommun bidrar med totalt 4,5 miljoner kronor. Samtliga bidrag är fördelade över en treårsperiod 2018-2020.

ASSARs initiativtagare:
Högskolan i Skövde, Gothia Innovation AB, Volvo Group Trucks Operations, Volvo Car Corporation och IDC West Sweden AB är initiativtagare till satsningen. ASSAR är en utvidgning av Gothia Science Park och kommer att ligga centralt i Skövde, på gångavstånd från Skövde resecentrum, i samma byggnad som Balthazar Science Center.

Redaktionen