Nyheter

Svensk-indiska Consat Orahi lanserar internationellt praktikprogram

Indiska joint venture bolaget Consat Orahi lanserar ett internationellt praktikprogram för nyexaminerade och universitetsstudenter. Syftet är att erbjuda ett globalt perspektiv på teknik sammansatt med möjligheten att vidga sina vyer både kulturellt och professionellt.

Consat Orahi firar ett år genom lanseringen av sitt nya praktikprogram. Bolaget har en stark vision att skapa värde för människor på både bolag- och samhällsnivå och vill genom programmet erbjuda nyexaminerade ett globalt perspektiv på teknik. Möjligheten för universitetsstudenter att vidga sina vyer kulturellt och professionellt har redan skapat ett enormt engagemang.

– Marknaden därute är ganska konkurrenskraftig, men anledningen till att vi skapade programmet var för att erbjuda något som praktiktjänster normalt inte gör: Ett internationellt praktikprogram där de som vill resa har möjligheten att få ett globalt perspektiv på teknik och ta del av en ny kultur, samtidigt som de får arbeta på ett multinationellt bolag som Consat. Det är verkligen jättekul att det mött ett så fint engagemang., säger Arun Bhati, VD Consat Orahi

Praktikprogrammet säkrar upp inför framtida rekrytering

Arbetet med att skapa praktikprogrammet har pågått i 7 månader. Programmet ger Consat Orahi möjlighet att dela med sig av kunskap vilket blir en tillgång ur ett bolagsperspektiv inför framtida affärsmöjligheter. Som ett växande företag är det viktigt för Consat Orahi att nå fler duktiga medarbetare och genom praktikprogrammet får de möjligheten att lära upp praktikanterna om Consat Orahis koncept och kultur redan innan påbörjad anställning.

– Vi fungerar som mentorer när vi lär ut hur industrin fungerar och vad som förväntas av praktikanterna när de kommer ut i arbetslivet hos oss, men det är verkligen ett kompetensutbyte åt båda håll. Från våra nuvarande praktikanter får vi ut minst lika mycket kunskap eftersom de har koll på de senaste verktygen, trenderna och den digitala marknaden. Tillsammans tror jag att våra olika perspektiv formar ett bra och kunnigt företag, säger Arun Bhati, VD Consat Orahi

Praktikprogrammet en del av bolaget även 2024

Planer på att lansera praktikprogrammet även år 2024 är redan igång och Arun Bhati tror att möjligheten är stor att ansökningarna kommer att nå ännu högre siffror än i år.

– Jag tror att praktikprogrammet kommer att bli en stor del av Consat Orahi från och med nu. Som VD känner jag mig stolt över vad vi har åstadkommit hittills och jag är övertygad om att våra vägar kommer att korsas med många fler duktiga personer där ute säger Arun Bhati, VD Consat Orahi.

Consat Orahi

Consat Orahi är ett joint venture bolag mellan Consat Engineering AB och Orahi India.

Företaget levererar kompetenser inom internet of things, informationsteknologi och digital transformation.