Nyheter

BPC erhåller order om fyra utrustningspaket för kontinuerlig simulering av biogasprocesser

BPC Instruments AB har fått en inköpsorder på fyra utrustningspaket från ett USA-baserat företag som specialiserar sig på att omvandla mat- och jordbruksavfall till förnybar naturgas (RNG) och elektricitet genom anaerob rötning.

Ordern omfattar fyra uppsättningar reaktorer i rostfritt stål, BPC® Go, ytterligare processensorer och dataloggrar, med ett totalt ordervärde motsvarande 696 000 kronor. Intäkterna från denna order förväntas redovisas under det tredje kvartalet i år.

– Utöver att erbjuda AMPTS® för analys och kvalitetskontroll av råmaterial, erbjuder BPC också ett utrustningspaket som är utformat för kontinuerliga simuleringar av biogasproduktion med processövervakning i realtid i bänktester eller liten pilotskala. Dessa paket är enkla att installera, användarvänliga, mycket kompatibla och levererar tillförlitliga data som går att lita på. När de optimala driftsförhållandena för biogasanläggningen har identifierats kan den fullskaliga implementeringen ske smidigt och därmed minimeras riskerna. Denna nya order bekräftar effektiviteten i BPC:s utrustningspaket för simulering av kontinuerlig biogasproduktion och kan bana väg för ökade affärsmöjligheter över hela världen, kommenterar Dr. Jing Liu, VD för BPC Instruments.

Om BPC® Bioreaktorer III och processövervakning

BPC:s modulära, robusta CSTR och anaeroba höghastighetsbioreaktorer är byggda av högkvalitativa material för att uppfylla kraven i biogaslaboratorier. De är extremt användarvänliga och är de perfekta experimentplattformarna för att simulera anaeroba fermenteringsprocesser i bänktester eller liten pilotskala.

BPC:s processövervakningspaket innehåller dataloggers, flera processensorer i linjen och elektroniska tillbehör för att skapa automatiserade processövervakningssystem i laboratorie- eller pilotskala. Detta paket ger en bättre förståelse för fermenteringsprocesser, vilket leder till förbättrad processdesign och optimerad processtyrning.

För mer teknisk information om BPC® Bioreactor and Process Monitoring, besök den relaterade produktsidan eller kontakta vårt säljteam på [email protected]