Nyheter

Raymond utsedd till finalist i E-Prize

Raymond Solar är finalist i det prestigefyllda E-Prize, Sveriges största energipris för näringslivet. Detta årliga pris anordnas av Dagens industri och Aktuell Hållbarhet i samarbete med energikoncernen E.ON. Syftet med E-Prize är att lyfta fram den mångfald av aktörer som behövs för att klara energiomställningen.

Två Banbrytande Innovationer tar Raymond till finalist, inom kategorin; Förnybar Energi.

Smart Solar Roof och Raymond Solid State batterilösning

Raymond, som specialiserar sig på solcellsteknologi, har utvecklat två banbrytande produkter som har fångat juryns uppmärksamhet:

Smart Solar Roof: Ett prefabricerat solcellstak som kombinerar estetisk tilltalande design med hög energieffektivitet. Denna avancerade solcellstaksteknologi integrerar solcellspaneler sömlöst med takmaterialet och panelerna finns i flera färger.

Europas första Solid State batterilösning: En innovativ batterilösning som klarar av krävande klimat och är speciellt utvecklad för solcellsenergi.

– Det är roligt med en svensk solcellsaktör som dessutom visar att man kan göra solceller som är både snygga och effektiva. De är föregångare både när det gäller solceller och morgondagens batterier, säger Christian Roos, Director of New Connections & Services på E.ON Energidistribution.

– Vi är stolta och hedrade över att ha blivit utvalda till finalister i E-Prize och ser fram emot att dela vår vision och innovation för en hållbar framtid med världen säger Lina Jeverstam, vd på Raymond.

Raymond tävlar i kategorin Förnybar Energi, en av tre kategorier som E-Prize delar ut, tillsammans med energioptimering och hållbara transporter. De tre aspekter som bedöms är innovationshöjd, hållbarhetspotential och möjlighet att lyckas på marknaden. Årets bedömning har lagt extra fokus på nytänkande och hållbarhetspotential.