Nyheter

Sandvik vinner en större order avseende gruvutrustning i Portugal

Sandvik har vunnit en större order avseende gruvutrustning för underjord från portugisiska distributören Cimertex, för leverans till det portugisiska gruvbolaget Almina Minas do Alentejo S.A. Ordern värderas till cirka SEK 340 miljoner och leveranser är planerade att påbörjas i det tredje kvartalet 2024 och pågå till och med 2025.

Ordern omfattar Toro™ TH663i truckar, Toro™ LH621i lastare, Sandvik DS411 borriggar för bergförstärkning och Sandvik DL421 borriggar för långhålsborrning. En majoritet av truckarna kommer att vara utrustade med AutoMine® Fleet, Sandviks högt avancerade automationssystem för en flotta underjordslastare- och truckar som delar samma driftområde. Ordern inkluderar även ett sjuårigt kontrakt för fulltäckande eftermarknadsservice för Almina.

— Det här avtalet intygar om styrkan i vår avancerade gruvutrustning och den väl bevisade kapabiliteten i våra automationslösningar för gruvdrift.  Vi är mycket nöjda över att fördjupa vårt långsiktiga samarbete med Cimertex, och för det fortsatta förtroendet från Almina.  Vi ser fram emot att stödja Almina i deras arbete för att förbättra effektiviteten och minska produktionskostnaderna i deras verksamhet, säger Mats Eriksson, affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions.

Ordern kommer att stödja Almina att fördubbla deras nuvarande produktionskapacitet i Portugals iberiska pyritbälte. Vid leveransen av den nya utrustningen kommer Almina att ha en av de största Sandvikflottorna i drift, i Europa.

Foto: Mircea Iancu