Nyheter

NYAB får order inom kraftledningsbyggnation värd 122,1 Mkr

NYAB har tecknat kontrakt för bygge av nya luftledningar från en ny station Degerträsk till stålverket, respektive vätgasverket i verksamhetsområde Svartbyn, även kallat Boden Industrial Park. Syftet med ledningarna är att kraftförsörja H2 Green Steels verksamhet.  

Värdet på projektet, som är en uförandeentreprenad, uppgår till 122,1 miljoner kronor.

– Projektvinsten är ett viktigt steg inom NYAB Sveriges expansion inom energi och visar tydligt den kompetens och expertis vi besitter inom kraftledningsbyggnation, säger Mikael Ritola, COO på NYAB.  

– Utan alla engagerade och kompetenta medarbetare som varje dag bygger vår framgång och bidrar till våra starka referensprojekt hade vi inte varit här idag. Jag ser fram emot mycket att starta den här entreprenaden och vill tacka alla som bidragit, säger Daniel Johansson, Affärsområdeschef Industri & Energi på NYAB.  

Projektet, som är på uppdrag av Vattenfall Eldistribution, är planerat att starta i juli 2024 och vara färdigställt senast 2025-12-31.