Nyheter

Debatt: ”Sverige måste satsa på fler vätgasledningar”

”Vätgas är den bästa lösningen för utfasning av fossila bränslen i flera industrier, som järn- och stålproduktion. Därför inleder regeringen ett arbete för utbyggd el- och vätgasinfrastruktur. Det ingår i den strategi för norra Sverige vi nu presenterar.”

Det skriver ministrarna Ebba Busch (KD), Johan Pehrson (L), Elisabeth Svantesson (M) och Andreas Carlson (KD) i en debattartikel i Dagens Nyheter:

”Norra Sverige är en guldgruva. Råmaterial från älvar, malm och skog utgör basen för svensk industri, för vår export och vårt välstånd. Nu finns en gyllene möjlighet för norra Sverige att leda den nya industriella revolutionen och bli en motor för Europas gröna innovationer.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dn.se/debatt/sverige-maste-satsa-pa-fler-vatgasledningar/