Nyheter

Prefabmästarna förvärvar Norsjö Betong

Prefabmästarna Sverige AB har förvärvat Norsjö Betong AB och utökar därigenom sin kapacitet inför de kommande industriella satsningarna i norr.

Prefabmästarna Sverige AB utökar sin kapacitet inför de kommande industriella satsningarna i norr när man den 25 juni 2024 förvärvade samtliga aktier i Norsjö Betong AB. Norsjö Betong kommer inledningsvis att fortsätta som ett eget självständigt bolag men kommer med tiden att fusioneras ihop med Prefabmästarna. Svensk FöretagsFörmedlings Peter Kieri och Nicklas Larsson var projektledare för överlåtelsen.

Norsjö Betong AB är ett etablerat företag inom prefabricerad betong med säte i Norsjö, Västerbottens län. Företaget, som grundades på 1940-talet, är ett anrikt familjeföretag med ett omfattande produktutbud inom betong för kunder från Mälardalen och norrut. Idag har företaget cirka 30 anställda och man omsatte cirka 65 MSEK under 2023.

– Det känns helt rätt att en av Norsjö Betongs trognaste kunder och samarbetspartner under alla år går in som ägare av Norsjö Betong. Det finns stor potential i Norra Sverige och med en stark ägarstruktur som besitter nödvändig kompetens får vi bättre utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för verksamheten i dag och för framtiden, säger Magnus Stenmark, VD och tidigare ägare för Norsjö Betong.

Prefabmästarna Sverige AB har sin bas och fabriksanläggning i Öjebyn utanför Piteå, där de tillverkar upp mot 55 000 ton färdiga betongelement per år. Bolaget ägs av de finska aktörerna Lujabetoni samt YBT, och man omsatte cirka 290 MSEK under 2023.

– Det är med stor glädje vi har fått förmånen att förvärva Norsjö Betong. Vi vill uttrycka vår tacksamhet mot den tidigare ägaren Magnus Stenmark som ger oss förtroendet att fortsätta att utveckla verksamheten i Norsjö och göra den till en del av Prefabmästarna. Tillsammans bygger vi en starkare position på marknaden och vi ser betydande synergier som på sikt kommer att stärka verksamheterna i Öjebyn och Norsjö. Det är glädjande att Magnus har valt att stanna kvar i verksamheten efter försäljningen och vi välkomnar honom och övrig personal att vara med på vår fortsatta resa, säger Mikko Isotalo, styrelseordförande för Prefabmästarna Sverige AB.

Magnus Stenmark betonar vikten av stödet från teamet hos Svensk FöretagsFörmedling, under hela processen.

– Jag vill rikta ett stort tack till Svensk FöretagsFörmedling och transaktionsrådgivare Peter Kieri och Nicklas Larsson, som på ett mycket trevligt och professionellt sätt har projektlett hela överlåtelseprocessen från start till mål. Nicklas och Peters stöd och expertis säkerställde att övergången skedde smidigt och utan komplikationer, säger Magnus Stenmark.

– Transaktionsprocessen har präglats av pragmatism från båda sidor, och vi är övertygade om att Norsjö Betong och Prefabmästarna är ett framgångsrikt samgående. Vi önskar båda parter all lycka på deras gemensamma resa framåt, avslutar Peter Kieri och Nicklas Larsson.