Nyheter

Heras inviger ny produktionsanläggning och laserskärning

Den nya produktionsanläggningen hos Heras, en ledande leverantör av områdesskydd, i Oirschot är nu officiellt i drift. Med den nya fabriken, inklusive en revolutionerande laserskärning, kan Heras producera sina produkter på ett mer hållbart, snabbt och effektivt sätt.

Efter mer än sex månaders hårt arbete är Heras nya produktionsanläggning nu i full drift. Bygget av den 5 000 kvadratmeter stora fabriken påbörjades i november 2023. På Heras område står nu en imponerande produktionsanläggning. En del av maskinparken är en revolutionerande 3D-laser som har utökats med en pick-and-place-funktion speciellt designad för Heras, vilket innebär ett stort steg framåt i automatiseringen av produktionsprocessen.

Denna investering på 10 miljoner euro gör att Heras kan arbeta mer hållbart och betjäna sina kunder ännu bättre.

Hållbar produktionsanläggning

Med den nya fabriken lägger Heras ännu större vikt vid hållbarhet. Produktionsanläggningen är helt fri från uppvärmning med gas då värmen från produktionsmaskinerna ger tillräcklig uppvärmning på vintern. Tack vare optimal isolering behövs ingen kylning under hela året. Det finns även plats på taket för att generera solenergi. Produktionshallen har genomskinliga fasader på alla fyra sidor, så att Heras personal kan arbeta i dagsljus året runt.

– Vi är extremt nöjda med vår nya produktionsanläggning, säger Heinrich Guth, Group Technical Manager på Heras. Bygget gick smidigt. Nu har vi en framtidssäker fabrik där vår personal kan arbeta i en god arbetsmiljö – bekvämt, säkert och miljövänligt.

Snabbare och mer flexibel produktion

Den nya fabriken rymmer en laserskärningsmaskin, kompletterad med en skräddarsydd pick-and-place-funktion. Denna maskin gör produktionsprocessen för säkerhetsinstallationer automatiserad, flexibel och mer hållbar.

– Lasern skär grundmaterial för våra grindar och stängsel särskilt exakt och effektivt, säger Carola Suijs, Supply Chain Engineer på Heras. På detta sätt uppnår vi ännu bättre slutprodukter och kan producera på beställning. Vi använder också grundmaterialen mer optimalt, vilket resulterar i mindre spill.

I slutet av skärningsprocessen levererar maskinen allt laserbearbetat material som ett komplett paket. Suijs säger: ”Inom vår bransch är denna nivå av automatisering unik. Tack vare denna laser producerar vi snabbare och mer energieffektivt. Faktum är att en maskin nu utför arbetet som tidigare krävdes fem maskiner för att göra.”

Nära samarbete mellan partners

Heras, tillverkaren av laserskärningsmaskinen BLM Group och robotsystemspecialisten Rolan Robotics samarbetade för att förverkliga lasern med pick-and-place-funktionen.

– Vi ser tillbaka på ett nära och trevligt samarbete mellan Heras och dessa partners, säger Guth. Tack vare detta samarbete har vi nu en revolutionerande installation som placerar oss långt före våra konkurrenter.

René Hazenberg, VD på BLM Group:

– Med 3D-lasern för rör- och profilbearbetning samt ERP-systemintegration som följer med, kommer Heras kunna göra betydande framsteg inom effektivitet. Vi är därför glada över att ha fått Heras förtroende att installera denna maskin.

Paul Barendse, försäljningschef på Rolan Robotics:

– Detta projekt är ett bra exempel på hur nederländska företag som arbetar med metall arbetar kontinueligt med innovation och leder marknaden. Dessutom var realiseringen av pick-and-place-funktionen ett trevligt och utmanande projekt för oss som företag där våra ingenjörer kunde använda all sin kreativitet och expertis. Tillsammans med Heras och de andra leverantörerna har vi förverkligat en unik och effektiv installation.

Nästa steg för fabriken är att realisera en automatiserad svetslinje. Heras förväntar sig att denna svetslinje ska vara i drift under fjärde kvartalet 2024.