Nyheter

Byggstart för ny solpark i Katrineholm

Solid Vind & Sol, tillsammans med sin finansiella partner Opportun Capital Partners, har idag påbörjat byggandet av en ny solpark på 2,2 MW i Katrineholm. Detta projekt innebär inte bara lokal produktion av grön energi för företag i området, utan bidrar också till en hållbar framtid genom att minska koldioxidutsläppen i Sverige.

Solparken, som anläggs på mark som annars inte kan användas produktivt, förväntas producera betydande mängder solenergi. Detta kommer att ha en positiv inverkan på både den lokala energiförsörjningen och ekonomin. Genom att använda tidigare outnyttjade områden för energiproduktion, demonstrerar Solid Vind & Sol hur man på ett innovativt och miljövänligt sätt kan optimera användningen av befintliga resurser.

– Detta projekt är ett steg mot en grönare och mer lokal elproduktion, i närhet till där behovet finns, säger Thomas Ekelöf, VD för Solid Vind & Sol.

– Vi är glada över att vara delaktiga i detta projekt tillsammans med Solid Vind & Sol. Denna solpark visar på effektiv användning av mark som annars inte skulle vara produktiv, vilket främjar produktionen av grön energi och stödjer en hållbar framtid., säger David Alvarez, medgrundare och COO på Opportun Capital Partners

Ett Power Purchase Agreement för den kommande produktionen finns tillgängligt på köpsolel.se