Nyheter

SolarEdge tillkännager nylanseringar på Intersolar 2024

SolarEdge Technologies, Inc., en global ledare inom smart energiteknik, tillkännagav idag den globala lanseringen av SolarEdge ONE för C&I, en omfattande mjukvarubaserad energioptimeringsplattform för kommersiella och industriella (C&I) solenergitillämpningar, vilken väntas bli allmänt tillgänglig under de kommande månaderna.

SolarEdge ONE för C&I är bolagets första energioptimeringsplattform, utvecklad av SolarEdge specifikt för operatörer av större solenergianläggningar, aktörer inom drift- och underhåll (O&M) och företagsmarknaden. Den är utformad för att automatiskt och kontinuerligt hantera anläggningens energiproduktion, lagring och förbrukning, vilket gör det möjligt för företag att maximera energibesparingarna och uppfylla sina miljömål genom att använda dataanalys i realtid för att fatta intelligenta beslut.

SolarEdge ONE för C&I erbjuder avancerad monitorering av solceller och verktyg för hantering av solcellsflottan, speciellt utformad för C&I-applikationer. Mjukvaruplattformen kommer att leverera djupgående prestandaanalys över hela solcellsflottor, ner till panelnivå.

Dessutom är den avsedd att hjälpa operatörer och underhållsteam att minimera driftstopp och minska antalet besök på anläggningen, med funktioner som felsökning på distans, enhetshantering och fjärrkonfiguration. Plattformens varningssystem gör det möjligt att proaktivt reagera på kritiska problem för att förlänga systemets prestanda.

Plattformen SolarEdge ONE for C&I är utformad för att fungera som ett enda ekosystem för styrning och hantering av anläggningens samtliga energitillgångar, inkluderat solceller, lagring, elfordonsladdare och fastighetsfunktioner, såsom exempelvis värme, ventilation och belysning. Den kommer att ge olika intressenter i en organisation insikter om energi och är avsedd att eliminera behovet av komplicerade tredjepartsintegrationer.

Zvi Lando, Chief Executive Officer på SolarEdge:

– SolarEdge ONE för C&I är en kulmen på våra senaste strategiska förvärv av mjukvaruföretagen Wevo för hantering av elbilsladdning och Hark för optimering av energitillgångar i byggnader, samt vår expertis och kunskap i att utveckla en dedikerad lösning för energioptimering för C&I. Den omfattande lösningen kompletterar vår hårdvaruportfölj av växelriktare och våra nya lagringssystem för C&I och kommer att erbjuda kunderna ett komplett integrerat-ekosystem med optimering för energibesparingar, från en enda leverantör. Vi tror att den här lösningen kommer att ge ett betydande värde för företag i deras energiomställning, genom att tillhandahålla en tekniskt avancerad och framtidssäkrad lösning som kan utvecklas i takt med deras förändrade behov.

För att få lära dig mer, besök SolarEdge på Intersolar: Hall B4, Monter110.

Om SolarEdge Technologies Inc.
SolarEdge är en global ledare inom smart energiteknik. Genom att utnyttja teknisk kunnande i världsklass, och med ett obevekligt fokus på innovation, skapar SolarEdge smarta energilösningar som ger kraft åt våra liv och driver framtidens utveckling. SolarEdge har utvecklat en intelligent växelriktarlösning som har förändrat sättet att få ut och hantera energi i solcellssystem. SolarEdges DC-optimerade växelriktare strävar efter att maximera elproduktionen och samtidigt sänka kostnaderna för den energi som produceras av solcellssystemet. SolarEdge fortsätter att främja smart energi och riktar sig till ett brett spektrum av segment på energimarknaden med lösningar för solceller, energilagring, elbilsladdning, batterier, UPS och elnätet. För mer information, se: www.solaredge.com/swe