Nyheter

Neste, Marubeni Corporation och Resonac Corporation kommer att samarbeta om förnybara kemikalier i Japan

Neste, Marubeni Corporation och Resonac Corporation har ingått ett samarbetsavtal för att möjliggöra produktion av förnybara olefiner och derivat. Samarbetet innebär att Neste RE™, en Neste-producerad förnybar råvara, används för att tillverka produkter på det ledande japanska kemiföretaget Resonacs Oita Complex i Japan. Marubeni, ett stort japanskt allmänt handels- och investeringskonglomerat, kommer att samordna alla logistiska arrangemang från Neste till Resonac.

Renewable Neste RE är ett biobaserat råmaterial som används i ångkex. Den är tillverkad av 100 % förnybara råvaror som avfall och rester av oljor och fetter. Neste RE, som består av rena kolväten, kan användas för att ersätta konventionella råvaror som fossil nafta i kemikaliers värdekedjor, vilket bidrar till en minskning av utsläppen av växthusgaser (GHG).

– Att ersätta fossila resurser i produktionen av plast är en av de stora utmaningarna som industrin står inför. Vi är glada över att samarbeta med Marubeni och Resonac för att ta oss an denna utmaning. Hållbarhetsomvandlingen kräver engagerade föregångare och det är precis vad Marubeni och Resonac är, säger Carrie Song, Senior Vice President, Commercial, Renewable Products på Neste.

– Vi är glada över att inleda ett projekt för att bygga värdekedjan för förnybara kemikalier, genom att samarbeta med Neste, världens ledande leverantör av förnybara råvaror, och Resonac, ett ledande kemiföretag i Japan. Vi strävar efter att bidra till kolneutraliteten för petrokemikalien. industri genom att etablera ett handelsflöde av olika förnybara råvaror utöver konventionella råvaror, säger Yoshiaki Yokota, Chief Executive Officer Energy & Infrastructure Solution Group på Marubeni.

”Vi är mycket glada över att samarbeta med Neste och Marubeni för att tillgodose behovet av förnybara olefiner och derivatprodukter på marknaden. Resonacs Oita Complex har ISCC PLUS-certifierat. Oita Complex kommer att fortsätta att förse marknaden med förnybara olefiner och derivatprodukter genom att tillämpa en massbalansmetod baserad på ISCC-systemet, säger Hirotsugu Fukuda, General Manager för Olefins & Derivatives Business Unit på Resonac Corporation

Foto: xegxef