Nyheter

Viking Venture investerar i svenska SaaS företaget CheckProof

CheckProof, ett Stockholmsbaserat SaaS-företag meddelar att Viking Venture, en ledande Nordisk B2B-mjukvaruinvesterare, går in som ny investerare i bolaget.  

CheckProof grundades som ett svar på ett kritiskt behov för asfalt, betong och bergmaterialsindustrin att digitalisera sina processer för operativ effektivitet och regelefterlevnad. CheckProofs plattform kopplar samman operatörer på fältet med kontoret genom digitala verktyg för underhåll och HSEQ-hantering, och underlättar rapportering kring kvalitets-och underhållsrutiner, felärenden, avvikelser och incidenter.

Segmentet CheckProof betjänar har ofta höga mål för hållbar tillväxt, så effektiv hantering av tillgångar och utrustning är avgörande. Likaså, möjligheten att spåra både det arbete som har utförts och att kunna se trender i felärenden/avvikelser för ett framgångsrikt förbättringsarbete – samtidigt som säkerheten för den personalen på fältet är av yttersta vikt.

Idag betjänar CheckProof kunder i 38 länder och har ambitiösa tillväxtplaner för expansion inom Nordamerika och Europa. Viking Venture kommer som långsiktig partner kunna stödja CheckProofs tillväxt i dessa nya områden. Viking Venture kommer att gå in som huvudägare i CheckProof tillsammans med Granitor Growth Management AB.

Investeringen från Viking Venture bidrar till att kunna leverera till den ökade efterfrågan från kunder i dessa nya områden och återspeglar företagets åtagande att leverera skräddarsydda tjänster till kunder i regionen.

Håkan Holmgren, VD för CheckProof kommenterar:

– Investeringen från Viking Venture bekräftar den otroliga tillväxtpotentialen inom vårt segment. Vi ser ett stort intresse från vår kärnsektor, eftersom vår plattform möter deras unika behov. Vår plattforms kapacitet är avgörande för branscher med höga hållbarhets- och tillväxtmål, och vi ser fram emot att samarbeta med Viking Venture för nästa fas i vår expansion och fortsätta att betjäna vår växande kundbas med oöverträffad kundsupport.

Göran Linder, VD för Granitor Growth Management AB kommenterar:

– Granitor Growth Management AB är mycket nöjda med denna nya investering och att välkomna Viking Venture som medinvesterare. Vi är övertygade om att Viking Ventures imponerande meritlista när det gäller att växa och accelerera företag, kommer att vara oerhört fördelaktigt för CheckProofs fortsatta framgång och expansion.

Joar Welde, partner på Viking Venture och ny Styrelseordförande för CheckProof kommenterar:

– Med branschledande internationella företag som redan finns på CheckProofs kundlista har CheckProof fått en unik marknadsposition för vidare produktutveckling. Vi ser en stor tillväxtpotential och är glada över att kunna stödja deras expansion.