Nyheter

Smidmek expanderar – startar egen konstruktionsavdelning

Smidmek storsatsar och startar en egen konstruktionsavdelning. Satsningen, som ska säkra den verksamhetskritiska konstruktionskompetensen, genomförs genom rekrytering av tre nyckelpersoner inom området.

– Det här är ett naturligt nästa steg för oss, säger Victor Hallberg, vd på Smidmek. Att ha egen konstruktionskompetens kommer att ytterligare öka både kvalitet och produktionssäkerhet.

Smidmek är en av de marknadsledande aktörerna inom projektering, leverans och montage av prefabricerade stommar.

De tre nyrekryterade nyckelpersonerna är ett redan sammansvetsat gäng som arbetat tillsammans på företaget K-Prefab. Den nya konstruktionsavdelningen kommer att bestå av Robin Winkvist, statiker och gruppchef, Peter Norrman, ansvarig för den tekniska utvecklingen, och Magnus Wictorsson, uppdragsledare.

Med satsningen får Smidmek in ytterligare specialistkompetens, framför allt när det gäller komplicerade stommar – både för tidiga skeden och för själva projektgenomförandet. Dessutom öppnar sig möjligheten att driva hela projekteringsprocessen i egen regi.

– Med de nya resurserna på plats kommer vi att kunna vara vassare i anbudsskedet och även hitta smartare lösningar som ger oss stora konkurrensfördelar, säger Victor Hallberg.

Bakgrunden till satsningen på in house-konstruktion är också en strävan efter att standardisera projektstödet för både tillverkning av element och montagelösningar.

– Vi vill säkerställa att våra underleverantörer känner igen sig från projekt till projekt och att montaget blir mer enhetligt med återkommande lösningar, avslutar Victor Hallberg. Vi vill också vara tydliga och kunna visualisera vårt erbjudande via 3D-modeller. Den här satsningen förenklar hela vår process.

Foto: Smidmek

På bilden: Robin Winkvist, Peter Norrman och Magnus Wictorsson börjar på Smidmek