Nyheter

NordicEPOD säkrar investeringar från Eaton och CTS Nordics

NordicEPOD, ett tillverkningsföretag som specialiserar sig på fabrikationen och integrationen av standardiserade kraftmoduler som är designade för datacenterbranschen, har framgångsrikt säkrat en strategisk kommersiell investering från både CTS Nordics, ett dedicerat företag för datacenterdesign och byggande, och Eaton, det globala intelligenta energihanteringsföretaget.

NordicEPOD bidrar till att minska komplexiteten, kostnaden och ledtider som associeras med byggandet av nya datacenter, vilket är avgörande för sina kunder, eftersom branschen genomgår en ökad tillväxt. Varje EPOD, som är utformad enligt samma standarddesign, innehåller alla system för kritisk ström, backup, kylning och styrning, som till exempel Uninterruptible Power Supplies (UPS:er), ställverk och kraftdistribution som kan stöda försörjningen av upp till 2 MW av elektrisk kraft.

EPOD är utformad och placerad mellan elnätet och datacentrets kritiska IT infrastruktur som den skyddar. Alla EPOD:er som lämnar fabriken kommer att vara fullständigt digitalt aktiverade och få nivå 1 till 3 driftsättning, vilket möjliggör överlägsen integration och drift.

Morten Molven, generaldirektör, NordicEPOD:

– Vi är glada över att samarbeta med Eaton. Deras globala räckvidd och engagemang för NordicEPOD kommer att hjälpa oss att få en betydande tillväxt, så att vi kan tillverka med leveranssäkerhet och säkerställa att våra kunders projektkrav är uppfyllda. Eatons nuvarande och utvecklande teknik passar perfekt för vår EPOD-design.

CTS Nordics är ett dedicerat företag för datacenterdesign och byggande som specialiserar sig på ny byggnadsdesign och konstruktionsmetoder. De erbjuder datacenteroperatörer i Norden en standardiserad och snabbt implementerbar, kostnadseffektiv metod för design, konstruktion och driftsättning av datacenter

Till följd av detta avtal kommer produktionen från den nuvarande NordicEPOD fabriken i Oslo att öka med omedelbar verkan, och en större fabrik i Oslo ska öppnas i augusti för att betjäna en aktuell orderstock genom dess kapacitet på över 500 MW av EPOD:er per år. Planer på en ytterligare fabrik i Europa, vars plats har ännu inte bekräftats, är redan under diskussion.

Ciarán Forde, vice VD, strategiska konton och allianser på Eaton:

– NordicEPOD hör redan till vår xModular partnerprogram och denna affär cementerar detta förhållande. Det som är unikt är hur CTS Nordics och NordicEPOD har anpassats till att rubba det nuvarande läget och driva nya nivåer av mervärde till datacenteroperatörer. Båda företag bildades för att betjäna och fokusera fullständigt på datacenterbranschen. Detta har format hur de fungerar och har resulterats i tekniska lösningar som saknar motstycke. Detta är den nivå av innovation och skala som behövs för att uppfylla marknadsbehov.

Om NordicEPOD
NordicEPOD är ett norskt företag som specialiserar sig på tillverkning av elektriska kraftkapslar och erbjuder den ultimata lösningen för hantering av datacenter. Vår nya generation av elektriska kraftkapslar, som är tillverkade i Norge, är särskilt utformad att möta kraven för det tuffa nordiska klimatet med ett fokus på miljövänlig produktion, standardisering och digitalisering.
Genom våra standardiserade, innovativa och hållbara lösningar kan vi leverera våra EPOD:er på ett snabbare, bättre och billigare sätt utan att äventyra kvaliteten.
Varje NordicEPOD kommer med ett innovativt digitalt pass, nivå 1 till 3 driftsättning, sändning och spårbarhet, vilket håller våra kunder anslutna till sina datacenterresor från start till slut.
För mer information, besök www.nordicepod.com.