Nyheter

TYRI startar egen produktion av kretskort i Sverige – fabriken har en kapacitet att producera 3 miljoner enheter per år

TYRI, världsledande inom belysning för arbetsmaskiner, startar egen produktion av kretskort i Sverige. Den 1 800 kvadratmeter stora fabriken i Kungsbacka kommer att göra bolaget självförsörjande vad gäller kretskort.

Ökad kontroll, högre kvalitet och säkrare leveranser är skälen till att TYRI nu börjar tillverka egna kretskort.

– Vi ser många fördelar med att själva tillverka de kretskort vi behöver. Ökad kvalitet och leveranssäkerhet är två av de viktigaste skälen till att vi nu börjar producera våra egna kretskort. Vi kommer både att producera till vår produktionsanläggning i Göteborg och till våra produktionsenheter i UK och USA, säger Jimmy Nordén, fabrikschef på TYRI Sweden.

Samtliga kretskort som TYRI behöver till sina belysningsenheter kommer att produceras i den nya fabriken i Kungsbacka söder om Göteborg. Bolaget kommer under 2025 att vara självförsörjande på kretskort till samtliga lampor som produceras i gruppens tre fabriker.

Detta kommer bidra till mindre påverkan av oroligheter i omvärlden och säkerställa en säkrare leverans till kunderna. Att TYRI väljer att etablera sig i Kungsbacka beror på att regionen är stark inom teknisk produktion.

– Vi har många kollegor i branschen som har sin produktion av kretskort i sydvästra Sverige. Det har byggts upp ett kluster här av kunskap och erfarenhet och här vill vi gärna bidra med vår kunskap och göra regionen ännu starkare inom det här området, säger Per-Johan Edgren, produktionschef för TYRI:s nya kretskortsproduktion i Kungsbacka.

TYRI ser produktionen av kretskort som en del i den egna utvecklingen. Fabriken kommer även ha en del som fokuserar på tillverkning av specialanpassad belysning där renlighetskraven är extra höga, ett affärsområde som TYRI ser växa starkt de närmaste åren. Med satsningen, som är TYRI:s största någonsin, kommer även nya medarbetare att rekryteras.

– Inom det närmaste året ska vi rekrytera ett 10-20 personer till produktionen och andra funktioner som rör vår fortsatta utveckling i Kungsbacka. Processen är påbörjad och vi ser fram emot att hitta nya stjärnor till vårt bolag. Det här är en av de viktigaste investeringarna vi har gjort på TYRI sedan starten, säger Martin Karlberg vd och grundare av TYRI.

I samband med att TYRI nu öppnar en helt ny produktion av kretskort gör man det med framtiden i sikte. Digitaliseringen är i fokus och den 30 meter långa linan är från start förberedd för framtidens fortsatta digitalisering.

– För att få ekonomi i egen produktion av kretskort krävs det en hög grad av digitalisering. Vi har gjort vår hemläxa och använder den teknik som finns idag och har förberett oss för framtidens fortsatta digitalisering. Mycket handlar om att förbättra produktiviteten med en hög kvalitet. Det var förutsättningen för att vi skulle göra den här investeringen och som det ser ut har vi lyckats med det, avslutar Per-Johan, som började på TYRI i januari i år för att bidra med sin långa kunskap inom kretskortstillverkning och digitalisering inom tillverkningsindustrin.