Nyheter

Nya tryckreglerventiler från Emerson säkerställer flexibel och exakt reglering vid tillverkning där hög precision krävs

AVENTICS serie 625 Sentronic med elektroniska proportionerliga tryckreglerventiler och datainsamlingsmjukvara möjliggör snabb driftsättning, dessutom övervakning och reglering direkt från en PC.

Emerson har idag tillkännagivit den nya AVENTICSTM serie 625 Sentronic av proportionerliga tryckreglerventiler. Med en kontrollavvikelse på mindre än 0,5 % är de nya ventilerna utformade för att leverera mycket exakt, elektronisk proportionerlig tryckreglering och skapa den flexibilitet som behövs för att användas i mycket komplexa tryckregleringstillämpningar. Datainsamlingsmjukvaran (DaS) som ingår i serien 625 Sentronic med ventiler möjliggör också snabb driftsättning och dessutom övervakning och reglering av ventilerna direkt från en PC.

– När det gäller högprecisionsutrustning, exempelvis sådan som används för gasskärning och ögonlaseroperationer, är noggrannhet och kontroll avgörande faktorer, säger Nicolas Jacquet, produktchef på Emerson. Ventilserien 625 Sentronic är utformad för noggrann reglering av tryck, genomströmningshastighet, kraft, hastighet, distans och vinkellägen. Som en del av AVENTICS breda utbud av cylinderventiler, luftberedningsutrustning och tryckregulatorer är serien 625 Sentronic en viktig teknik för fabriksautomatisering.

Fyra ventilstorlekar från 1 mm upp till 20 mm skapar ett stort intervall för genomströmningshastigheter, från 55 l per minut till 4 700 l/min. Tryckkapaciteten sträcker sig från vakuumnivåer upp till 50 bar, vilket kan minska det totala antalet ventiler som krävs i en maskinkonstruktion.

Huset finns i materialen mässing, aluminum eller rostfritt stål och tätningen finns i materialalternativen nitrilgummi (NBR) eller fluorelastomer (FKM). Det finns även tre uppsättningar av anslutningsdelar, M12 5 stift, M12 8 stift och M16 7 stift.

I takt med att utvecklings- och tillverkningsfaserna blir kortare är det viktigare än någonsin med snabba driftsättningar och tillförlitliga, reglerbara tillverkningsprocesser. Med hjälp av DaS-programmet kan operatörer diagnostisera, styra och reparera ventilerna och dessutom konfigurera dem separat.

De kan också utföra kaskadstyrning när tillämpningar kräver exceptionell noggrannhet och andra komplexa styrslingor. Det större utbudet av diagnos- och övervakningsfunktioner omfattar ingångstryck, beordrat tryck, intern temperatur och Ethernet-kommunikation.

För mer information om AVENTICS serie 625 Sentronic proportionerliga tryckreglerventiler, se www.emerson.com/en-us/catalog/automation/industrial-factory-automation/proportional-pressure-control-valves/aventics-625-en-gb.

https://www.emerson.com/en-us/news/2024/05-aventics-625-sentronic-proportional-pressure-control-valves