Nyheter

Snowflake ingår i partnerskap med SynerLeap för att stötta framtidens industriföretag

Snowflake satsar på att stötta startupföretag genom att ingå i ett partnerskap med ABB:s globala startupaccelerator SynerLeap. Snowflake kommer att stötta SynerLeaps medlemmar med att bygga och utveckla dataintensiva applikationer och AI/ML-arbetslaster på Snowflakes Data Cloud.

Snowflake meddelar att de kommer att ingå som partner inom SynerLeaps, som är del av ABB, nätverk. Genom detta samarbete planerar Snowflake att lansera ett initiativ som ska stötta nästa generations startupföretag inom industrisektorn, genom att göra sin teknik och sina experter tillgängliga för medlemmar inom ABB:s startupaccelerator SynerLeap.

Idag ingår över 200 startupföretag från 26 länder i SynerLeaps nätverk. Detta kommer göra det möjligt för nystartade företag inom SynerLeaps medlemsbas att kunna designa och bygga sina dataintensiva produkter och tjänster på ett sätt som garanterar skalbarhet och snabb tillväxt.

– Under de senaste åren har vi sett en enastående tillväxt inom SynerLeaps industriella innovationsnätverk, säger Peter Löfgren, VD på SynerLeap. Vi är övertygade om att nyckeln till framgång är att göra det enkelt och skalbart att vinna nya kunder genom samarbeten. Vi är därför mycket glada över att välkomna Snowflake som nätverkspartner, för att tillsammans öka tempot i det värde som skapas för företagen i nätverket.

– Vi är stolta över att kunna bidra till framväxten av framtidens industriföretag, säger Ryan Lieber, Startup Program Manager EMEA på Snowflake. Samarbetet med SynerLeap innebär att unga företag får tillgång till den teknik och den tekniska expertis de behöver redan från dag ett, så att de snabbt kan utveckla sin verksamhet och nå ut på marknaden. Genom Snowflakes Data Cloud säkras företagens förmåga till skalbarhet, vilket gör att de kan säkra såväl sin nuvarande som framtida tillväxt.

Startupföretagen kommer att samarbeta med Snowflakes ekonomi- och teknikteam. Tillsammans kommer de utforska hur de kan designa, bygga och distribuera dataintensiva applikationer och AI/ML-arbetslaster. Detta ger startupföretagen möjlighet att differentiera sig inom sina respektive branscher.

Detta samarbete kommer att stötta fler företag inom industrisektorn, som genom Snowflakes teknik och stöd kommer kunna växa och rulla ut sina verksamheter såväl snabbt som internationellt.

Foto: Reto Scheiwiller