Nyheter

Kassow Robots lanserar världens första 7-axliga cobots med styrsytemet integrerat i robotfoten

Större flexibilitet för mobila lösningar och ytterligare platsbesparingar för trånga anläggningar. Med sin Edge Edition har Kassow Robots lanserat världens första 7-axliga cobots där styrsystemet är integrerad i robotens fot.

Alla fem av de 7-axliga cobots finns nu tillgängliga i två versioner: den klassiska varianten med ett separat styrsystem och Edge Edition. Kristian Kassow och hans ingenjörsteam har lyckats minimera styrsystemet så att den nu endast upptar cirka 10% av volymen av den externa styrenheten.

Fotavtrycket av Edge Edition är extremt kompakt och mäter endast 160 x 200 millimeter. Dessa cobot-modeller drivs av likström, vilket innebär att de kan anslutas direkt till vilken DC-strömkälla som helst, till exempel ett flertal mobila robotar.

Det finns också lättillgängliga 60 I/O-anslutningar. Med dessa nya modeller gör den Köpenhamnsbaserade cobot-tillverkaren det lättare för industriföretag att automatisera sina verksamheter. Samtidigt öppnar deras lätta robotar nya möjligheter för mobila cobot AMR- och cobot AGV-applikationer och olika platsbesparande lösningar.

 – Edge Edition av våra 7-axliga cobots är den första i världen av sitt slag – det gör det möjligt för industriella kunder att ta ett stort steg när det gäller flexibel automation. Integreringen av styrsystemet i robotens fot ger ytterligare platsbesparingar och förenklar samtidigt integrationen. Edge Edition är idealisk för att förenkla mobila cobot-applikationer – inte minst eftersom den kan anslutas direkt till strömkällan för AGVs eller AMRs. Dessa mobila lösningar har enorm potential för industriell automation, säger Kristian Kassow, grundare och VD för Kassow Robots.

De fem 7-axliga cobot-modellerna, som delägaren utvecklade speciellt för industriellt bruk, lanserades 2019 och 2020. Än idag håller företaget fast vid sitt motto ”stark, snabb, enkel”. Slutkunderna använder sina 7-axliga robotar för applikationer som CNC-lösningar och för maskinbetjäning, palletering, märkning, dosering, förpackning, slipning med mera.

Mer flexibilitet för små och medelstora företag

– Mer golvyta i produktionsanläggningar är mycket kostsamt och ibland inte alls tillgängligt. Vi säkerställer att automation kan genomföras mer flexibelt på mindre yta för företag av alla storlekar, säger Dieter Pletscher, Global Sales Manager på Kassow Robots.

Företag som inte kan expandera eller omstrukturera sina produktionsanläggningar drar också nytta av de kapaciteter som erbjuds av både Edge Edition och de fem befintliga 7-axliga cobots. Kassow Robots tror att dessa är särskilt användbara för etablerade små och medelstora företag utan extra produktionsutrymme som vill undvika expansionskostnader.

– Kompakthet kan vara en avgörande fördel när det gäller processautomation. Vår Edge Edition tillåter större flexibilitet, inte bara tack vare den sjunde axeln som finns i alla våra robotar, utan också tack vare styrsystemet som är integrerad i cobotens fot, förklarar Dieter Pletscher vidare. Små och medelstora företag kan dra nytta av att installera Edge Edition på mobila vagnar som tillåter anställda att operativt flytta dem till den plats där de behövs.

Presentation på Automate 2024 i Chicago

Kassow Robots presenterade en prototyp av Edge Edition på förra årets Automatica. I maj 2024 kommer en av de fem Edge-varianterna, som nu finns tillgängliga för beställning, att presenteras på Nordamerikas största automationsmässa, Automate, i Chicago (Monter 4250): KR1410 Edge Edition, monterad på en AMR från Morrell Group.

Om Kassow Robots

Kassow Robots, grundat i Köpenhamn, Danmark, av Kristian Kassow, utvecklar och tillverkar unika och effektiva 7-axlade lätta robotar för industriella applikationer. Bosch Rexroth har varit majoritetsägare sedan slutet av april 2022. Medgrundaren Kristian Kassow fortsätter som VD.

Företagets motto är ”stark, snabb, enkel”. Deras produkter erbjuder snabbhet och kraft, men har också en lång räckvidd. Robotarnas användarvänlighet ger företag större flexibilitet, vilket gör att små och medelstora företag utan egna robotikspecialister kan uppnå komplex automation och programmering kostnadseffektivt och självständigt. Dessutom är cobotarna tillräckligt kompakta för att användas i trånga utrymmen. Den starka produktfamiljen av fem lätta robotar omfattar cobotarna KR 810 (med en räckvidd på 850 mm / en lastkapacitet på 10 kg), KR1018 (1000 mm / 18 kg), KR 1205 (1200 mm / 5 kg), KR 1410 (1400 mm / 10 kg) och KR 1805 (1800 mm / 5 kg). I slutet av april 2024 lanserade Kassow Robots Edge Edition – världens första 7-axlade cobots med styrsytemet integrerat i robotfoten.