Nyheter

Axalta lanserar Industry First-serien av ISCC Plus Certifierad biobaserad pulverbeläggning

Axalta Coating Systems, ett globalt beläggningsföretag, har lanserat sitt Alesta® BioCore™-sortiment av pulverlackering lösningar som härrör från organiskt avfall som inte är livsmedel. Det nya erbjudandet möjliggör upp till 25 % minskning av CO2-utsläpp jämfört med befintliga produkter som innehåller fossilbränslebaserade polyesterhartser, samtidigt som de erbjuder samma prestandafördelar och egenskaper.

Det nya sortimentet markerar ytterligare en milstolpe för Axalta efter att ha blivit den första tillverkare inom pulverlackeringsindustrin för att få ISCC Plus ackreditering för biobaserad råvaruförsörjning tidigare i år.

Som bygg-, arkitektur- och industrikunder arbetar för att minska sitt koldioxidutsläpp fotavtryck, som ersätter traditionella polyesterhartser med hållbara lösningar som Alesta® BioCore™ ger ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att minska scope 3-utsläppen. Detta är möjliggjort genom användning av naturliga råvaror från hållbara och helt spårbara icke-livsmedelskällor, vilket eliminerar all extra börda på livsmedelsförsörjningen.

Sådana material innehåller betydligt lägre nivåer av förkroppsligat kol, med alla de samma fördelar som fossilbränslebaserade motsvarigheter.

Shelley Bausch, VD, Global Industrial Coatings på Axalta, sa:

– Hållbarhet är ett viktigt fokusområde för vår verksamhet och våra kunder och partners, som är allt mer fokuserat på att ta itu med deras miljöavtryck. Alesta® BioCore™ sortiment av pulverlackeringar kan ha en betydande och omedelbar inverkan, minska utsläppen med upp till 25 procent jämfört med befintliga lösningar.

– Vårt uppdrag är att stötta våra kunder på deras hållbarhetsresa och genom att innovativa med syfte att utveckla hållbara lösningar från biobaserade material, vi ger dem möjlighet att minska sin påverkan på planeten. Genom att ge detta alternativ, vi hoppas kunna driva positiv förändring och inspirera till en större medvetenhet om gröna metoder för en bättre morgondag.

För mer information om Axaltas engagemang för hållbarhet:

https://www.axalta.com/corporate/en_US/sustainability.html