Nyheter

ELGi EG PM ”Permanent Magnet” oljesmorda skruvkompressorer ger klassledande livscykelvärde

Elgi Equipments (BSE: 522074 NSE: ELGIEQUIP), en av världens ledande tillverkare av kompressorer, har tillkännagivit en uppgradering av EG-serien med introduktionen av de oljesmorda skruvkompressorerna EG PM (Permanent Magnet) från 11-45 kW. 

Den toppmoderna EG PM är redo att leverera upp till 15% förbättrad effektivitet, förutom en inkrementell FAD (free air delivery) på 16%. EG PM-serien är skräddarsydd för att leverera överlägsen prestanda och energieffektivitet med ett oöverträffat livscykelvärde vid varierande belastningskapacitet, även vid 100% belastning, till skillnad från de flesta andra kompressorer som arbetar under 80% belastningskapacitet.

EG PM-serien erbjuder kunderna en rad intelligenta funktioner som är konstruerade för att minimera energiförbrukningen och därmed minska miljöpåverkan. Det högeffektiva drivsystemet innehåller en egenutvecklad, ultraeffektiv IE5+ permanentmagnetiserad synkronmotor som är speciellt anpassad för ELGi’s-skruvpaket.
Motorns verkningsgrad (mellan 96,5% och 97,6%) ligger långt över IE5-nivåerna, vilket leder till maximerad energieffektivitet och minskat koldioxidavtryck. 

Det direktkopplade systemet ger optimerade lägre hastigheter för motor och skruvpaketet, vilket säkerställer synkron drift och optimal prestanda, vilket är särskilt effektivt i applikationer med variabelt varvtal. En intelligent termisk ventil med en sensor för omgivningstemperatur håller oljan vid idealiska driftstemperaturer, vilket förhindrar överdriven uppvärmning under kallare månader och resulterar i förbättrad energieffektivitet.

Neuron 4-styrenheten, som utvecklats exklusivt av ELGi, erbjuder en heltäckande lösning för överlägsen och tillförlitlig kompressordrift. Neuron 4 är utrustad med ett industriellt 7-tums pekskärmsgränssnitt och intelligenta algoritmer och är utformad för att optimera energianvändningen, förbättra den övergripande driftseffektiviteten, säkerställa säker och kontrollerad drift samt underlätta proaktivt underhåll.

– På ELGi driver vår strävan efter ”Always Better” oss att ständigt förbättra våra produkter, maximera effektiviteten och tillförlitligheten för att sänka livscykelkostnaderna och minska miljöpåverkan från våra kunders verksamhet”, säger Sovathya Koun, Product Manager på ELGi Compressors Europe. ”EG PM-serien är särskilt utformad för alla större tillverkningsindustrier och omfattar effektområdet 11 till 45 kW, vilket ger betydande energibesparingar och minskade koldioxidutsläpp.

Den nya EG PM-serien levereras med ELGi’s överlägsna garantipaket*, som omfattar 10 års garanti på Skruvpaketet, fem år på övriga kompressorkomponenter, tre år på VFD och ett år på el- och gummidelar.

– Vår utökade garanti visar att våra produkter är pålitliga och ger våra kunder extra sinnesro, förklarar Koun. Med vårt omfattande garantiskydd och breda nätverk av partners garanterar vi närhet till våra kunder och snabb och effektiv service. Detta tillvägagångssätt hjälper ELGi att upprätthålla branschens bästa drifttid och minimera livscykelkostnaderna.