Nyheter

Ny innovation från FPT Industrials: Ett sortiment av vätskor som är konstruerade för marin-, on-road-, terräng- och kraftgenererande motorer och fordon

FPT Industrial och PETRONAS Lubricants International (PLI) avslöjar sin senaste innovation: ett gemensamt sortiment av vätskor som är noggrant konstruerade för marin-, on-road-, terräng- och kraftgenererande motorer och fordon. Dessa nya produkter har hög kvalitet, specifika formuleringar och konsekvent prestanda under alla driftsförhållanden. Detta partnerskap är ett bevis på FPT Industrial och PLIs engagemang för innovation och tillförlitlighet inom smörjmedelsindustrin, som syftar till att öka operativ effektivitet och samtidigt sänka driftskostnaderna.

De två varumärkena har kombinerat sin expertis för att tillverka smörjmedel som håller både äldre och toppmoderna fordon i rörelse längre. Det marina utbudet vänder sig till båtar, yachter och kryssningsfartyg, medan on- och terrängfordon, inklusive lastbilar, tunga maskiner och kraftgeneratorer, drar nytta av kärnfunktioner som temperaturkontroll över säsonger, minskad friktion och omfattande rengöring och skydd.

Varje vätska inom den sammärkta produktlinjen genomgår rigorösa tester för att säkerställa optimal prestanda och hållbarhet. Genom att utnyttja möjligheten att utföra direkta tester på FPT Industrial-motorer, stöds detta sortiment av FPT Industrial för att upprätthålla PLI:s specificerade oljeavtappningsintervall. Speciellt konstruerade för att förbättra motorns hållbarhet och förlänga livslängden, maximerar dessa produkter ytterligare drifttid och bränsleeffektivitet, vilket minimerar oväntade stillestånd.

Dessutom skyddar PLI-FPT Industrials sammärkta produktsortiment inte bara motorn utan förlänger också dess livscykel, vilket minimerar både bränsle- och oljeförbrukningen för att bibehålla lägre utsläpp. Detta tillvägagångssätt syftar till att minska den totala ägandekostnaden, vilket gör det möjligt för ägare att maximera avkastningen på sina investeringar.

– Vi är stolta över att introducera PLI-FPT Industrials produktsortiment med ett gemensamt varumärke, ett bevis på vårt orubbliga engagemang för innovation och tillhandahållande av konkreta lösningar för alla applikationer, säger Giuseppe Pedretti, EMEA Regional Managing Director på PETRONAS Lubricants International. Vårt samarbete med FPT Industrial representerar vårt engagemang för att tillhandahålla högkvalitativa, konkreta lösningar, och vi är övertygade om att vårt senaste produktsortiment kommer att möta dessa applikationer.

– FPT Industrial motorteknologi har gjort stora framsteg de senaste åren, med särskilt fokus på hållbarhet och effektivitet, säger Sergio Carpentiere, Vice President of Customer Service & Digital på FPT Industrial. Med denna nya lansering i samarbete med PETRONAS Lubricants International vill vi ge våra kunder rätt verktyg för att bibehålla denna exceptionella prestanda övertid och garantera ett fullständigt komplett produktutbud under motorns livslängd.

Produktspecifikation

PLI-FPT Industrials sammärkta sortiment överbryggar klyftan mellan prestanda och tillförlitlighet. Från den första påfyllningen på OEM-fabriker till rutinmässig service, dessa smörjmedel stödjer den högsta funktionen, i varje skede av motorns livscykel. Alla smörjmedel arbetar för att minska friktion och temperatur, samtidigt som de rengör och skyddar motorn med hjälp av tillsatser som spänner över korrosion, rost och skumhämmare, antioxidanter, friktionsmodifierare, antislitagemedel och mycket mer.

Med tre noggrant tillverkade produkter som spänner över olika viskositeter och applikationer, står de sammärkta produkterna redo att möta de olika behoven hos kräsna konsumenter.

Tillgänglig i Europa i 20 liters dunkar eller 200 liters fat, varje specialstyrd oljebas uppfyller specifika motorkrav:

Off-Road & Marine Engine Oil fungerar utifrån en mineraloljebas 15W-40; Premium Off-Road & Marine Engine Oil 10W-40 är semisyntetisk, och Premium On-Road Engine Oil 5W-30 använder en oljebas av avancerad syntetisk teknologi.

Dessutom tillhandahåller PLI first fill-produkter för alla FPT Industrial-anläggningar.